Voor kinderen

GRUWelijk lekker

Gruwelijk Lekker voor kinderenbroodje bakker winter

 

Ook in de winter zijn er binnen het jaarthema Gruwelijk Lekker verschillende educatieve activiteiten voor kinderen die de hele winterperiode kunnen worden bezocht.

 

Zo kun je zoete broodjes bakken boven het knisperende vuur op het Kindererf. Daar vind je ook het educatieve project FEEST! Welke religies vieren welke feesten en wat wordt daarbij gegeten?

 

Rij 1 voor kinderen


Duivekater broodjes bakken 

Duivekater brood werd vroeger in de winter gegeten en is lekker zoet. Er zijn spannende verhalen over de naam van het brood: zo zou het met de duivel te maken hebben en met een kat. Er wordt ook gezegd dat het te maken heeft met het offeren van dieren. 

 

Een bakker heeft in 1916 bedacht om het brood in de vorm van een mensenbot te maken. Gruwelijk toch? Of de verhalen kloppen weten we niet, maar wel dat het brood heel erg lekker is. Kom het zelf bakken op het Kindererf!

        


Wanneer?

10.00 - 16.30 uur

 

Waar?

Kindererf

 

Voor wie?

Alle kinderen (en hun ouders)

Rij 2 voor kinderen

Feest!

Maak een echt feesthapje! Eten is een Feest is onderdeel van FEEST! In Nederland. Hier ontdek je welke feesten er in Nederland worden gevierd en dat zijn er heel wat. Sommige feesten vieren we al eeuwen lang, anderen nog maar kort. Nieuwkomers uit andere landen brachten ze mee. Bij al deze feesten horen ook allerlei lekkere hapjes.

 

Bij FEEST! leer je welke hapje bij welk feest hoort. Ook kun je er zelf een feesthapje maken, want eten is een feest! 

 

 

Wanneer?

7 december - 19 januari
13.00 - 16.30 uur
Weekenden, feestdagen en schoolvakanties
10.00 tot 17.30 uur

 

Waar?

Kindererf

 

Voor wie?

Families met kinderen tussen de 6 en 12 jaar.