Het techniek toernooi 2017 - 2018

Techniek toernooi

Het Techniek Toernooi is een techniekwedstrijd voor leerlingen uit alle groepen van het basisonderwijs. Deelname is gratis. In teams van maximaal vier werken de kinderen aan een technische opdracht. De wedstrijd begint op school of bij een buitenschoolse activiteit. Met behulp van lesmateriaal lopen de leerlingen stap voor stap door het onderzoek- en ontwerpproces. Er zijn acht spannende competities waarin ieder jaar een ander thema centraal staat. Dit jaar is dat thema 'Water'. 

Aanmelden

Je kunt je direct aanmelden voor de Techniek Toernooi finale op 7 juni 2018 in het Nederlands Openluchtmuseum. Aanmelden kan nog tot 16 mei. Zorg dat je er snel bij bent!

Aanmelden

Lesmateriaal

Speciaal voor het Techniek Toernooi heeft het Nederlands Openluchtmuseum extra lesmateriaal ontwikkeld. Het Techniek Toernooi is een programma van Stichting Techniekpromotie.

Lesmateriaal 'vooruitgang''

techniek toernooi 2018

Lesmateriaal 'water'

Het Nederlands Openluchtmuseum heeft extra lesmateriaal ontwikkeld over ‘Water’, dat aansluit bij het thema ‘Water’ van Techniek Toernooi 2018. Kinderen ontdekken hierdoor verschillende energiebronnen en ondervinden dat techniek hand in hand gaat met vakken als taal en geschiedenis. 

techniek toernooi 2017

Lesmateriaal 'vooruitgang'

Het Nederlands Openluchtmuseum heeft extra lesmateriaal ontwikkeld over ‘energie’, dat aansluit bij het thema ‘Vooruitgang’ van Techniek Toernooi 2016/2017. Kinderen ontdekken hierdoor verschillende energiebronnen en ondervinden dat techniek hand in hand gaat met vakken als taal en geschiedenis. 

 

 

techniektoernooi 2016

Lesmateriaal 'Tijd'

Het Nederlands Openluchtmuseum heeft extra lesmateriaal ontwikkeld over ‘Tijd’, het thema van het Techniek Toernooi 2015/2016. Kinderen ontdekken hierdoor verschillende tijdmeters en ondervinden dat techniek hand in hand gaat met vakken als taal en geschiedenis.