Rij 1 Maand van de geschiedenis

Gratis activiteiten

In oktober komt de geschiedenis heel dichtbij. Door heel Nederland is er van alles te beleven. Tijdens de Maand van de Geschiedenis worden er ruim 500 activiteiten door heel Nederland georganiseerd: van kinderactiviteiten, exclusieve rondleidingen, theatervoorstellingen, festivals tot bijzondere proeverijen. Veel van de activiteiten worden speciaal georganiseerd voor de Maand van de Geschiedenis en zijn ook nog eens gratis!

Maand van de geschiedenis Geluk

Thema van 2017: Geluk

Is geluk alleen een product van deze tijd of zijn mensen altijd bezig het geluk te vinden? In oktober spoelt de Maand van de Geschiedenis terug rond het thema Geluk. Tegenwoordig hebben veel mensen in Nederland de vrijheid om zelf vorm te geven aan hun levensgeluk. Tegelijkertijd zijn er mensen die met weinig vrijheden het geluk najagen, door op zoek te gaan naar een veilige thuisbasis of betere economische kansen.

LIBRIS GESCHIEDENIS PRIJS 2017

De Libris Geschiedenis Prijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken. Oorspronkelijkheid, leesbaarheid en historische degelijkheid zijn de belangrijkste criteria. De prijs is een initiatief van Historisch Nieuwsblad, Libris, Nederlands Openluchtmuseum, Rijksmuseum Amsterdam en de Volkskrant en wordt dit jaar voor de elfde keer uitgereikt. Ook in 2017 heeft de jury weer tien ijzersterke titels genomineerd.

Mogelijk gemaakt door

De Nacht van de Geschiedenis wordt georganiseerd door het Rijksmuseum. Het Fonds voor Cultuurparticipatie is investeerder van de Maand van de Geschiedenis. Om het evenement tot een succes te maken werkt het Nederlands Openluchtmuseum samen met zo’n 45 partnerorganisaties. Jaarlijks organiseren zo’n 400 deelnemende instellingen activiteiten voor een breed publiek rond een wisselend thema en zetten 850 boekhandels en bibliotheken geschiedenis in de schijnwerpers. De Libris Geschiedenis Prijs is onderdeel van de Maand van de Geschiedenis.

Bekijk hier alle partners →