Rij 1 Maand van de geschiedenis

Uiteenlopende activiteiten

In oktober komt de geschiedenis heel dichtbij. Door heel Nederland is van alles te beleven. Tijdens de Maand van de Geschiedenis worden 800 activiteiten door heel Nederland georganiseerd: spraakmakende talks, scherpe debatten, bijzondere tours, kleine en grote festivals, filmavonden, expo’s en nog veel meer (ook kinder)activiteiten. Het programma van 2018 wordt op 1 september bekendgemaakt.

 

Maand van de geschiedenis Geluk

Thema van 2018: Opstand

In 2018 keren we in oktober terug naar tijden van opstand. Van geschreeuw, kruitdampen, hoefgetrappel en fakkels, maar ook van stil protest. Van massabewegingen, opruiende pamfletten en de barricaden, maar ook van voorzichtig opereren in de illegaliteit. Tijden van onvrede en verdeling, maar ook van optimisme en eendracht. Van Spartacus tot het verboden Catalaanse referendum.

 

LIBRIS GESCHIEDENIS PRIJS 2018

LIBRIS GESCHIEDENIS PRIJS 2018

De Libris Geschiedenis Prijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken. Oorspronkelijkheid, leesbaarheid en historische degelijkheid zijn de belangrijkste criteria. De prijs is een initiatief van Historisch Nieuwsblad, Libris, het Nederlands Openluchtmuseum, het Rijksmuseum en de Volkskrant en wordt in 2018 voor de twaalfde keer uitgereikt. 

 

 

Mogelijk gemaakt door

Het Fonds voor Cultuurparticipatie is investeerder van de Maand van de Geschiedenis. De Nacht van de Geschiedenis wordt georganiseerd door het Rijksmuseum. Om het evenement tot een succes te maken werkt het Nederlands Openluchtmuseum samen met meer dan 35 partnerorganisaties. Jaarlijks organiseren meer dan 1000 culturele instellingen, waaronder boekhandels en bibliotheken, activiteiten voor een breed publiek rond een wisselend historisch thema. De Libris Geschiedenis Prijs is onderdeel van de Maand van de Geschiedenis.

 

Bekijk hier alle partners →