Plattegrond rij 2

Routes

Als je alles wilt zien en beleven tijdens een bezoek aan het Openluchtmuseum heb je minimaal een dag nodig. Om er zeker van te zijn dat je makkelijk je weg vindt en niets mist bieden wij je verschillende routes aan. Zo kun je bijvoorbeeld via de nummering van de historische gebouwen lopen.

Highlight route

Heb je minder tijd maar wil je er toch zeker van zijn dat je alle hoogtepunten van het museum ziet? Volg dan de highlight route, die brengt je in ca 2 uur langs alle belangrijke locaties van het museum.

Slecht te been?

Voor mensen die slecht ter been zijn, is er een beperkt aantal rolstoelen te leen op ons parkeerterrein. Ze werken met een muntsysteem, waarbij je een muntstuk van € 1,-- als borg inwerpt, dat je terugkrijgt als je de rolstoel terugplaatst. Het is niet mogelijk deze rolstoelen te reserveren.

Rolstoeladviesroute

Het Nederlands Openluchtmuseum en de historische gebouwen zijn toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel. Het museumpark is echter gelegen op een heuvelachtig terrein en niet alle paden zijn verhard, waardoor sommige plaatsen vooral bij regenachtig weer moeilijker bereikbaar zijn. In enkele historische gebouwen of molens zijn ook presentaties op de bovenverdieping. Deze zijn met een rolstoel niet bereikbaar. Bekijk hier de plattegrond waarop de verschillende rolstoelroutes op staan aangegeven. Deze plattegrond is ook te verkrijgen aan de informatiebalie van het museum.