Met kinderen rij 3

Keuterboeren

Keuterboeren

Kinderen kunnen op het Kindererf van dichtbij zien hoe de dieren leven. Bij het project Keuterboeren leren ze waar nou eigenlijk de melk vandaan komt en dat je de dieren goed moet verzorgen, zodat zij weer zorgen dat jij goed te eten hebt. Tussen 10.00 en 16.30 uur zijn er keuterboer-activiteiten voor kinderen. De kinderen kunnen de boer(in) helpen met het verzorgen van de dieren.

 

Speurtochten

Speurtochten

Wat doe je tijdens een dagje uit met kinderen? Spelenderwijs het museum ontdekken! Ga op speurtocht door het museumpark. Er zijn puzzeltochten voor iedere leeftijd. Zoals de Dag van Deetje voor kinderen van 4 t/m 6 jaar, door mee te doen kom je te weten wat een kind vroeger gedurende de dag meemaakte. Of de speurtocht Onopgeloste zaken waarin je vijf waargebeurde misdaden uit het verleden gaat oplossen via een app op je eigen smartphone!

 

Zaklopen kinderfeestje als nooit tevoren

Kinderfeestje als nooit tevoren

Tegenwoordig vier je je verjaardag met lekkere taart, mooie slingers en veel cadeautjes. Vroeger ging dat heel anders. Toen bestonden er nog geen kinderfeestjes. Gelukkig waren er wel andere feesten. In het Openluchtmuseum kun je tijdens een speurtocht ontdekken wat voor leuke dingen de kinderen vroeger tijdens deze feesten deden.