Met kinderen rij 3

Spel 'Wat zou jij doen?'

Wat zou jij doen?

Vanaf 8 jaar - In dit groepsspel leer je niet alleen de geschiedenis, maar ook elkaar beter kennen. Jullie krijgen lastige keuzen uit de geschiedenis voorgeschoteld: een vluchteling helpen tijdens de Eerste Wereldoorlog, scholen wel of geen vrij geven voor het Suikerfeest, met je handelsschip naar China of naar Denemarken... Wat zou jij doen? En de rest van de familie? Hoe goed ken je elkaar eigenlijk?

 

Feest in Nederland!

Van 4 t/m 12 jaar - In deze vrolijke familiepresentatie ontdek je welke feesten er in Nederland worden gevierd. En dat zijn er heel wat! Sommige feesten vieren we al eeuwen lang, anderen nog maar kort. Er is aandacht voor religieuze en andere feesten van allerlei geloven en culturen in Nederland. Je speelt in een feestverhaal dat wordt opgenomen en dat je thuis kunt terugkijken.

 

Lente

Beleef het Openluchtmuseum

Lente (9 jaar) uit Enschede is in 2017 ‘Museuminspecteur van het jaar’ geworden. Namens de Museumvereniging bracht ze een bezoek aan het Nederlands Openluchtmuseum. 
'Beleven’ is onderdeel van een videoreeks over de vijf waarden van musea, opgesteld door de Museumvereniging / Museumkaart.