Met kinderen rij 2

Feest! In Nederland

Feest! In Nederland

Van 4 t/m 12 jaar - In deze vrolijke familiepresentatie ontdek je welke feesten er in Nederland worden gevierd. En dat zijn er heel wat! Sommige feesten vieren we al eeuwen lang, anderen nog maar kort. Er is aandacht voor religieuze en andere feesten van allerlei geloven en culturen in Nederland. Je speelt in een feestverhaal dat wordt opgenomen en dat je thuis kunt terugkijken.

 

Overleef jij de 19e eeuw?

Overleef jij de 19e eeuw?

Van 6 t/m 14 jaar - Stap met je familie terug in de tijd en doe mee met het overlevingsspel. Werk op het land, tart het lot, maak de juiste keuzes en … overleef! Klinkt als een eitje? Nou, dat zullen we nog wel eens zien. In de 19e eeuw barst het van de ziektes, ongeluk en armoede. Doe je mee met je familie? Aanmelden voor de ochtendrondes kan online, voor de middagrondes in het museum. Vol = vol

 

Wat zou jij doen?

Wat zou jij doen?

Vanaf 8 jaar - In dit groepsspel leer je niet alleen de geschiedenis, maar ook elkaar beter kennen. Jullie krijgen lastige keuzen uit de geschiedenis voorgeschoteld: een vluchteling helpen tijdens de Eerste Wereldoorlog, scholen wel of geen vrij geven voor het Suikerfeest, met je handelsschip naar China of naar Denemarken... Wat zou jij doen? En de rest van de familie? Hoe goed ken je elkaar eigenlijk?