Canon van Nederland Rij 1

Dichter bij de geschiedenis dan ooit

Canonvensters in het museumpark

In het park zijn al verschillende Canonvensters te vinden. Zo heeft Karel de Grote een plaats gekregen bij de kloostertuin en in het schooltje uit Lhee wordt het verband tussen onderwijs en kinderarbeid duidelijk.

In het Groene Kruisgebouw ontmoeten we Willem Drees, de grondlegger van onze verzorgingsstaat en het Rietveld vakantiehuisje belicht De Stijl. In het theaterspel 'Boeldag in Beerta' ervaar je hoe het moet zijn geweest tijdens de Crisisjaren.

Lees meer over de Canonvensters in het park

Canon-netwerk

De geschiedenis is niet van 'ons', maar met elkaar maken we geschiedenis. Dit doen we in nauwe samenwerking met andere deelnemers in Nederland:

Deelnemers aan het Canon-netwerk zijn: Amsterdam Museum, Hunebedcentrum, Museum Catharijneconvent, Museum Prinsenhof Delft, Nationaal Militair Museum, Nationaal Museum van Wereldculturen, Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Rijksmuseum van Oudheden en het Scheepvaartmuseum. De website www.entoen.nu, Rijksmuseum en Allard Pierson Museum zijn als partner aan het netwerk verbonden.

Vanaf 24 oktober 2017 staat de website van het Canon-netwerk live op: www.canonvannederland.nl

Canon-netwerk logo

Onze ambassadeurs