Canon van Nederland VO

Canon van Nederland voor kinderen

Canon van Nederland VO

Canon van Nederland VO

Geschiedenis ervaren met hoofd, hart en handen: dat is waar het Nederlands Openluchtmuseum voor staat. De Canon van Nederland is de nieuwste presentatie die sinds 2017 in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem te zien is. Deze indrukwekkende presentatie trakteert de bezoeker op de vijftig Canonvensters uit de Nederlandse geschiedenis. Alle zintuigen worden geprikkeld en we verbinden het heden met het verleden. Want wie zich in zijn verleden verdiept, leert zichzelf beter kennen. Dat is onze overtuiging.
 

 

Programma

Leerlingen van klas 1 en 2 HAVO/VWO (of VMBO-t) kiezen op school een thema om de geschiedenis mee in te gaan. Ze kunnen kiezen uit: Oorlog en Strijd, Eten en Drinken, Sport en Spel, Beroemd, Berucht & Bijzonder. Aan de hand van dit thema reizen ze door de geschiedenis van Nederland en worden ze ‘expert’ in het gekozen onderwerp. De leerlingen doen onderzoek in de grote Canonpresentatie en buiten in het museumpark en maken als een reporter film-, foto- en audio-reportages. Alle bijdragen worden opgenomen in een ‘tv-programma’ – afhankelijk van het gekozen thema heeft dit de vorm van een journaal, een sportprogramma, een kookprogramma en een hart-van-Nederland-achtig shownieuws. Uiteindelijk is de som van al het onderzoek: de hele geschiedenis van Nederland gezien door de ogen van de leerlingen met verrassend resultaat! De uiteindelijke programma’s kunnen op school in de les bekeken worden.

Uitbreidingsmogelijkheden bij dit arrangement
Voortgezet Onderwijs
Details

Traktatie bij de bakker

Van al dat plezier maken en nieuwe dingen ontdekken krijgen leerlingen vast trek. Bij de bakker kunnen ze een heerlijke traktatie halen. Een ambachtelijke krentenbol met koude limonade.

Bekijk onze arrangementen voor het basisonderwijs en voorgezet onderwijs.

€ 2,25

Details

IJskoude verrassing

Verras op een mooie dag in het Openluchtmuseum je leerlingen tijdens de schoolreis of na de museumles met een waterijsje.

Bekijk onze arrangementen voor het basisonderwijs en voorgezet onderwijs.

Vanaf

€ 0,75

Per kind
Vanaf

€ 0,75

Per persoon
Details

Lange piepers

Bij een schooluitje hoort ook iets lekkers te eten. Als tussendoortje of als afsluiting van de leuke en leerzame dag. Bij de frietbakkerij kunnen leerlingen frietjes met mayonaise en limonade krijgen. 

Bekijk onze arrangementen voor het basisonderwijs en voorgezet onderwijs.

€ 3,50

Per leerling

€ 3,50

Per volwassene
Details

Canon van Nederland VO

Groepsarrangement Canon van Nederland VO

Voor
voortgezet onderwijs
O.l.v.
museumdocenten
schoolbegeleiders
Prijs

€ 4,00

Museumles p.l.

€ 9,00

P.l. incl. entree
Aantal
max. 60 leerlingen per project
Tijd
Aanvang elk heel uur 09.00 - 13.00
Duur
3 uur
Inclusief
  • Museumdocent
  • Parkeren bus/auto's

Extra inbegrepen bij schoolreis

  • Toegang tot het park
  • € 5,- korting voor museumkaarthouders
Bel mij!

Je wordt op werkdagen binnen 24 uur door één van onze medewerkers gebeld. (Alle velden verplicht.)

Aanhef

Liever zelf bellen?

Telefoon icon +31 (0)26-3576123