Brood dat koop je toch in de winkel

Broodjes bakken in het Openluchtmuseum

Brood dat koop je toch in de winkel

Brood dat koop je toch in de winkel

Leerlingen van groep 3 t/m 6 leren wat er vroeger allemaal gedaan moest worden voordat er brood op tafel lag. Stap voor stap wordt het proces - van akker tot graan tot brood - ervaren. In groepjes gaan de leerlingen aan de slag om opdrachten uit te voeren en vragen te beantwoorden. Spelenderwijs maken ze kennis met de verschillende granen en zaden en het zware werk van vroeger. Zoals onder andere ploegen, dorsen en malen. En natuurlijk wordt er ook een broodje gebakken. Helemaal zelf, boven een houtskoolvuurtje. Het project sluit goed aan bij de verschillende niveaus van het basisonderwijs. Voor leraren en begeleiders is ook hier een actieve rol weggelegd bij de activiteiten en opdrachten.  

 

 

Handleiding
>> Download de handleiding

Kerndoelen

Het project Brood dat koop je toch in de winkel? sluit het meest aan bij de kerndoelen:

44) De leerlingen leren bij producten uit hun eigen omgeving relaties te leggen tussen de werking, de vorm en het materiaalgebruik.

Details

Brood dat koop je toch in de winkel

Aandachtsgebied: Brood dat koop je toch in de winkel

Periode: t/m 29 oktober

Schoolbegeleiders: minimaal 1 per 8 leerlingen

Voor
basisonderwijs groep 3 t/m 6
O.l.v.
museumdocent
Prijs

€ 3,50

Per leerling

€ 8,50

P.l. incl. entree
Aantal
30 - 120 leerlingen per ronde.
Tijd
maandag t/m vrijdag van 10.15 - 12.15 uur en/of 13.15 - 15.15 uur
Duur
2 uur
Inclusief
  • Begeleiders gratis
  • Inclusief parkeren bus/auto's

Na het project verlaten de leerlingen het museum weer.

Extra inbegrepen bij een schoolreis

  • Entree (voor dagbezoek)
  • € 5,- korting op entree voor museumkaarthouders
Bel mij!

Je wordt op werkdagen binnen 24 uur door één van onze medewerkers gebeld. (Alle velden verplicht.)

Aanhef

Liever zelf bellen?

Telefoon icon +31 (0)26-3576123