18/05/2018
Het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk presenteert sinds vrijdag 18 mei drie iconische topstukken uit de Nederlandse geschiedenis. De iconische voorwerpen zijn speciaal geselecteerd voor de Canon van Nederland en geven een bijzondere kijk op de geschiedenis van de watersnood.
17/05/2018
Kossmann.dejong en het Openluchtmuseum hebben op 16 mei de International Award gewonnen bij de Museums + Heritage Awards for Excellence voor de presentatie Canon van Nederland. De Awards worden gezien als de Oscars van de museumwereld.
01/05/2018
Het Nederlands Openluchtmuseum heeft een aanbieding gekregen voor een houten vakantiewoning, gelegen in het bos tussen Zutphen en Lochem. Aan de woning zijn meerdere historisch interessante verhaallagen verbonden.
17/04/2018

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden opent donderdagmiddag 3 mei in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem de presentatie ‘Wij gaan naar Canada’.

28/03/2018

Op vrijdag 30 maart start het nieuwe seizoen in het Nederlands Openluchtmuseum. Hoewel de Canon van Nederland jaarrond open is, zijn alle gebouwen in het museumpark vanaf 30 maart weer geopend en gaat het seizoen met Pasen in het vooruitzicht bruisend van start.

19/03/2018
Het Dorp in Arnhem was de eerste woongemeenschap in Nederland voor mensen met een beperking. De realisatie van het Dorp werd mogelijk nadat Mies Bouwman geschiedenis schreef met de eerste tv-marathon waar ruim 22 miljoen gulden werd opgehaald.
08/03/2018
Het Universiteitsmuseum Groningen presenteert sinds donderdag 8 maart drie iconische topstukken uit de Nederlandse geschiedenis. De topstukken worden gepresenteerd in de vernieuwde Aletta Jacobskamer, die op 8 maart is geopend door drs. Lilianne Ploumen
23/02/2018
Tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij op 20 februari 2018 ontving het Openluchtmuseum een vaste bijdrage van € 500.000 voor verlevendiging plus € 453.101 uit geoormerkt werven en de verkoop van VIP-kaarten.
19/02/2018
Per 1 juni 2018 treedt Teus Eenkhoorn als bestuurder- directeur aan bij het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. De huidige directeur, Willem Bijleveld, heeft dan de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en zal het stokje vanaf dat moment doorgeven aan zijn opvolger.