08/12/2017
Zaterdag 9 december start de winter in het Nederlands Openluchtmuseum. Bezoekers kunnen de winter ervaren zoals ze kennen uit eigen herinneringen. Een winter waar nostalgie en vermaak centraal staan.
05/12/2017
Rondjes zwieren over de ijsbaan, verwarmen aan een kom dampende erwtensoep en genieten van muziek in winterse sferen.
30/11/2017
Ruim 23.000 collectie-objecten staan sinds deze week online op de website van het Nederlands Openluchtmuseum. Van elk object is een foto beschikbaar en is een beschrijving over de herkomst en/of het gebruik te lezen.
11/11/2017
Het Nederlands Openluchtmuseum is verkozen tot het ‘Kidsproof’ museum 2018 van Gelderland. Het museum werd gekeurd door 200 jonge museuminspecteurs en kreeg een gemiddeld cijfer van een 8,8.
09/11/2017
De midwinterhoorn klinkt, de erwtensoep dampt: op zaterdag 16 en zondag 17 december staat het Nederlands Openluchtmuseum in het teken van Landleven Winter. Er wordt gezwierd op het ijs, gestreden om de titel ‘Nederlands kampioen haardhoutstapelen’ en het eerste vaatje zuurkool wordt voor de beste…
24/10/2017
Vanmiddag tekenden twaalf musea een verklaring tot samenwerking in Museum Prinsenhof Delft. Gezamenlijk doel is met elkaar de geschiedenis van ons land te laten zien. Onder de vlag van de Canon van Nederland plaatsen de musea topstukken in de eigen presentatie in de schijnwerpers.
24/10/2017
Op dinsdag 24 oktober wordt in Museum Prinsenhof in Delft het Canonnetwerk gepresenteerd. Vanaf deze dag werken Nederlandse musea samen om met elkaar de geschiedenis van ons land te laten zien.
16/10/2017
Het Nederlands Openluchtmuseum is de winnaar van de DagjeWeg.NL Award 2017! Het publiek stemde de afgelopen maanden op hun favoriet en bezorgde het Openluchtmuseum de klinkende overwinning.
23/09/2017
Het Nederlands Openluchtmuseum heeft haar nieuwste presentatie, de Canon van Nederland, op spectaculaire wijze geopend. Afgelopen vrijdagavond passeerden verschillende historische gebeurtenissen en figuren de revue in een 20 minuten durende geschiedenisles.