Volgende Halte: Openluchtmuseum!

Volgende Halte: Openluchtmuseum!

Al bijna twintig jaar vervoert het Nederlands Openluchtmuseum zijn bezoekers met historische tramwagens uit Arnhem, Rotterdam en Den Haag. In het weekend van 20 en 21 juni zijn de museumtrams niet alleen. Er zijn bijzondere historische bussen en trams te gast in het museumpark zoals een unieke open wagen en een Amsterdamse tram en museumbezoekers zijn welkom aan boord.

Neem een kijkje achter de schermen en bekijk de tramremise van het museum eens met andere ogen. Loop mee langs het spoor en leer alles over de werking van de rails, wissels en elektriciteit die ervoor zorgen dat de tram kan rijden.

Tijdens de tramles leer je hoe de tram werkt. Wat betekent het bordje ‘verboden te spuwen’? Wat doet een trambestuurder en waarom mag er met hem niet gesproken worden? Speciaal voor de kinderen is er een leuke speurtocht en ze gaan op de foto als tramconducteur.

Op de markt in de tramremise en de loods van Van Gend & Loos zijn bijzondere modeltrambanen te zien en soms zelfs te bedienen. Er is informatie over trams in Nederland vroeger en nu en er zijn boeken, dvd’s, bouwpakketten en leuke gadgets te koop. Leuk voor Vaderdag!

Informatie
Openingstijd: van 1 april t/m 1 november 2015 elke dag van 10.00 tot 17.00 uur. Entreeprijs: volwassenen (13+) € 16,00, kinderen (4 t/m 12 jr.) € 12,00. Kinderen t/m 3 jaar en museumkaarthouders gratis. Van 5 december 2015 t/m 17 januari 2016 is het Winter in het Openluchtmuseum.

Delen