Teus Eenkhoorn nieuwe directeur Openluchtmuseum

Teus Eenkhoorn nieuwe directeur Openluchtmuseum

Per 1 juni 2018 treedt Teus Eenkhoorn als bestuurder- directeur aan bij het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. De huidige directeur, Willem Bijleveld, heeft dan de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en zal het stokje vanaf dat moment doorgeven aan zijn opvolger.

Teus Eenkhoorn (1962) studeerde rechten aan de Universiteit Utrecht. Teus EenkhoornDaarna werkte hij in verschillende functies bij de GG&GD Amsterdam en de Gemeente Haarlemmermeer. Vanaf 1998 was hij manager Financiën, Facilitaire diensten en Automatisering bij Teleac/NOT. Sinds 2001 was Eenkhoorn werkzaam bij het Koninklijk Instituut voor de Tropen als CFO. Hij was betrokken bij diverse organisatiebrede trajecten, zoals de herstructurering van het instituut en herontwikkeling van het gebouw in het Oosterpark. Vanaf 1 augustus 2010 was Eenkhoorn directeur van de Reinwardt Academie. Daarnaast was hij vanaf 2012 adviseur erfgoed en musea bij de Raad voor Cultuur. Hij vervolgt zijn carrière vanaf 1 juni bij het Nederlands Openluchtmuseum.

‘Juiste moment’
‘De aanstelling van Teus Eenkhoorn en de oplevering van de Canon van Nederland zijn twee belangrijke momenten die naadloos op elkaar aansluiten’, aldus Willem Bijleveld. De Canon van Nederland werd eind september 2017 opgeleverd en zorgde de afgelopen maanden voor een toename van het aantal bezoekers aan het museum. Een groei van bezoekers die het museum de komende jaren verder wil doorzetten. ’Ik zie het als mijn taak om het museum verder te laten groeien op een manier die aansluit bij de koers die de laatste jaren is ingezet door mijn voorganger. Ik ben er trots op dat ik vanaf 1 juni een bijdrage mag gaan leveren aan dit bijzondere museum’, aldus Eenkhoorn. De sollicitatieprocedure werd begeleid door Marina Wijn Consultants, searchbureau gespecialiseerd in management voor de culturele sector.

Delen