Duurzaam eten in het Nederlands Openluchtmuseum

Duurzaam eten in het Nederlands Openluchtmuseum

De acht museumrestaurants zijn sinds januari 2014 EKO (60%) gecertificeerd. Jaarlijks genieten ruim een half miljoen gasten van biologische specialiteiten waaraan maximale aandacht is besteed. Of ze nu een dagje uit zijn met de familie, een bedrijfsuitje of inspiratiedag hebben, of een personeelsfeest, gasten van het Openluchtmuseum ervaren de kwaliteit van vroeger, passend bij verwachtingen van vandaag.

Ambachtelijk en van het seizoen
Het Openluchtmuseum gaat over de geschiedenis van het dagelijks leven van gewone mensen in Nederland. Mensen die hun eigen groenten verbouwden, wat kippen en een varken hielden en voor boodschappen af en toe naar de markt in de dichtstbijzijnde stad gingen. De horeca van het Openluchtmuseum sluit hier naadloos op aan door huisgemaakte gerechten van het seizoen te serveren en samen te werken met zorgvuldig geselecteerde lokale aanbieders.

Margo Braafhart (assistent salesmanager Openluchtmuseum): ´Onze zakelijke gasten reageren zeer positief op onze biologische horeca. Het past bij het verhaal dat het museum vertelt en levert voor onze gasten een sterke en smakelijke meerwaarde aan personeelsfeest, vergadering of bedrijfsuitstapje’.

EKO: garantie voor écht biologisch eten
Om voor het EKO-keurmerk Horeca in aanmerking te komen, moet een restaurant minimaal veertig procent biologisch inkopen. Dat wordt onafhankelijk en nauwgezet gecontroleerd door de Stichting EKO-keurmerk. Het Openluchtmuseum heeft inmiddels de stap gemaakt naar 60% biologische inkoop.

Monitor Duurzaam Voedsel
De Monitor Duurzaam Voedsel geeft een overzicht van de consumentenbestedingen aan duurzaam voedsel in Nederland. http://www.monitorduurzaamvoedsel.nl/

Delen