DUDOK WORDT CANONCAFÉ DUDOK

Dudok

DUDOK WORDT CANONCAFÉ DUDOK

Het bekende Café Brasserie Dudok in Arnhem is vanaf 12 september tijdelijk Canoncafé Dudok. Een tentoonstelling, twee lezingen, een debat en een appeltaartbakwedstrijd worden georganiseerd vanwege de komst van de Canon van Nederland naar het Nederlands Openluchtmuseum en vanwege de Maand van de Geschiedenis in oktober. Daarnaast is in de hele binnenstad van Arnhem, in 43 winkeletalages, de tentoonstelling Op de vlucht te zien. Beide tentoonstellingen hebben als thema de evacuatie van Arnhemse bewoners in de winter van 1944-45.

Canoncafé Dudok dompelt zich van 12 september tot en met 29 oktober onder in de geschiedenis. Uit de collectie van het Nederlands Openluchtmuseum zijn 33 foto’s te zien die een beeld geven van de honderden Arnhemse evacués die in de herfst van 1944 een veilig heenkomen zochten in de gebouwen van het museum. Zij moesten vanwege de Slag om Arnhem hun huizen verlaten. Ook in de binnenstad zijn foto’s van de evacuatie en de evacués te zien in 43 winkeletalages onder de titel Op de Vlucht. Deze buitententoonstelling wordt georganiseerd in samenwerking met Platform Binnenstad Arnhem.

Programmering Canoncafé Dudok tijdens de Maand van de Geschiedenis

Toegang bij Canoncafé Dudok is gratis

28 oktober | HET ULTIEME GELUK? WIE BAKT DE LEKKERSTE APPELTAART?
Wie denkt er bij het thema geluk van de Maand van de Geschiedenis niet aan die heerlijke appeltaart die je oma, vader of moeder vroeger maakte! De geur van versgebakken appeltaart is voor velen het ultieme geluksgevoel. Een dag vol geluk komt er in Canoncafé Dudok! Op de Dag van de Arnhemse geschiedenis op zaterdag 28 oktober wordt iedereen uitgenodigd om zijn of haar lekkerste ambachtelijke appeltaart naar Dudok aan de Koningsstraat te brengen. In Dudok, waar altijd al de lekkerste appeltaart van het land wordt geserveerd, bepaalt een deskundige jury onder leiding van Vitesse-chefkok Rob Hoekjan wie de gelukkige winnaar is van de Arnhemse Appeltaart Trofee. Zij zullen de appeltaart beoordelen op smaak, structuur en geur. Iedereen die een appeltaart komt brengen, krijgt een presentje van Dudok Arnhem en het Nederlands Openluchtmuseum. Zorg dat je erbij bent want een geluksgevoel is die dag gegarandeerd!

Inleveren appeltaarten: 10.00 - 13.00 uur  Prijsuitreiking: 16.00 -16.30 uur
Locatie: Canoncafé Dudok, toegang gratis, aanmelden niet nodig.

Toegang bij Canoncafé Dudok is gratis. Aanmelden is wel noodzakelijk via aanmelden@dudok.nl o.v.v. de datum.