Bezoek Zuid-Afrikaanse delegatie aan het Nederlands Openluchtmuseum

Donderdag 16 februari bezocht een delegatie van diverse grote Zuid-Afrikaanse musea en museumverenigingen het Nederlands Openluchtmuseum. Vanuit hun interesse in het gedeelde verleden van Nederland en Zuid-Afrika, het verhaal achter het Openluchtmuseum, en de Anansi verhalen vond het bezoek plaats. De spin Anansi is cultureel erfgoed voor alle Nederlanders, en vooral voor hen met een Afro-Caraïbische achtergrond.

Er vond een kennismaking met de makers en vertellers van Anansi plaats, er was een rondleiding waarin de geschiedenis van het Openluchtmuseum verteld werd inclusief de verhalen achter de collecties, en er werden ervaringen uitgewisseld. Het bezoek vond plaats in dezelfde week als de opening van de Good Hope tentoonstelling van het Rijksmuseum waar dezelfde organisaties een bijdrage aan hebben geleverd.