Beleef Landleven 2015 – Trends van nu dankzij traditioneel vakmanschap van toen

Beleef Landleven 2015 – Trends van nu dankzij traditioneel vakmanschap van toen

Beleef Landleven brengt met dit jaarlijkse evenement de thema´s uit het magazine Landleven tot leven. Bezoekers kunnen echt beleven hoe ´ons´ Nederlands erfgoed het leven van nu gezonder, leuker en vriendelijker maakt. Zowel de locatie als het brede aanbod van activiteiten maken van Beleef Landleven een populair evenement voor kinderen en volwassenen. Het Nederlands Openluchtmuseum is het ideale decor voor wie van het buitenleven houdt en nieuwsgierig is naar dieren, eten, tuinieren en andere creatieve bezigheden in en om huis.

To-do-tips voor Beleef Landleven

1. Wecken, conserveren en sierweckwedstrijd
Verspilling is een belangrijke reden om voedsel te gaan wecken. Carolina Verhoeven laat zien hoe we anno 2015 zelf groenten en fruit kunnen wecken. Voor gevorderden is er een sierweckwedstrijd. Kruidenspecialist Mieke Willebrands presenteert de thee die zij maakt van kruiden uit eigen tuin.

2. Blaarkop hamburgers, Friese melkschapenkaas, en droge worsten van het Bonte Bentheimer varken
'Red een ras, eet het op´, lijkt een rare uitspraak voor een organisatie die zich inzet voor het behoud van zeldzame dieren. Maar op het erfgoedplein laat de Stichting Zeldzame Huisdieren zien hoe waar dit is. Hier ziet en beleeft men hoe je met respect gebruik kunt maken van deze bijzondere dieren en hun overlevingskansen daarmee vergroot worden.


3. Beleef uw creatieve kant
Vergeet de vooroordelen over wol spinnen, breien en schilderen. Claudia de Wolff-Schothuis laat zien hoe zij zelf de mooiste wol spint en Kiky Visser bewijst met haar creaties dat breien iets van alle generaties is. Landleven-illustratrice Mady Nijenhuis inspireert bezoekers met haar eigentijdse tekeningen, schilderijen en illustraties over het boeiende buitenleven.

4. Kinderen beleven het Landleven
Van wilgenvlechten en boomklimmen tot smeden en lemen: tijdens een dagje Landleven leren de kinderen nieuwe dingen, zijn ze lekker actief bezig en beleven het landelijke leven van dichtbij.

Bezoekersinformatie
Kaarten voor Beleef Landleven zijn te koop via www.beleeflandleven.nl
Volwassenen €16,00, kinderen 4 t/m 12 jaar €12,00. Kinderen tot 3 jaar mogen gratis naar binnen en uw museumkaart is geldig. 

Delen