Basisschool De Lappendeken uit de Steeg wint eerste prijs en creativiteitsprijs in finale Techniek Toernooi

Basisschool De Lappendeken uit de Steeg wint eerste prijs en creativiteitsprijs in finale Techniek Toernooi

De eerste prijs wonnen ze voor de beste prestatie bij de uitdaging ‘De Bergtunnel’ waarbij leerlingen uit groep 3 en 4 een zo hoog, breed en stevig mogelijke tunnel door een zandberg moesten graven. De creativiteitsprijs ging ook naar groep 3 en 4 voor ‘het aquaduct’, waarbij de kinderen zoveel mogelijk water door een zelfgebouwd aquaduct moesten verplaatsen. De prestaties werden beoordeeld door echte hoogleraren (in toga en met baret).

Aan de grote finale van het Techniek Toernooi deden ruim 600 kinderen uit Nederland en België mee. In totaal zijn bijna 11.000 kinderen de afgelopen maanden op school met het lesmateriaal van het toernooi aan de slag gegaan om een technische oplossing op het gebied van weg- en waterbouw en licht te bedenken.

Het Techniek Toernooi wordt georganiseerd door de Stichting Techniekpromotie, het Nederlands Openluchtmuseum en de Nederlandse Natuurkundige vereniging om kinderen in aanraking te laten komen met wetenschap & technologie en dit in te bedden in het basisonderwijs.

Delen