BankGiro Loterij Goed Geld Gala

Nederlands Openluchtmuseum ontvangt € 953.101 van BankGiro Loterij

Tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij op 20 februari 2018 ontving het Openluchtmuseum een vaste bijdrage van € 500.000 voor verlevendiging plus € 453.101 uit geoormerkt werven en de verkoop van VIP-kaarten.

Goed Geld GalaDe BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland waar bijna 600.000 Nederlanders aan meedoen. Het Openluchtmuseum ontvangt jaarlijks € 500.000 van de BankGiro Loterij dat dient voor de verlevendiging van het park en de presentaties. De resterende € 453.101 bestaat uit € 270.000 geoormerkt werven, het verkopen van loten bij de entree van het museum door de BankGiro Loterij. En € 183.101 uit de verkoop van VIP-kaarten. Spelers van de loterij kunnen met hun VIP-kaart culturele instanties bezoeken waaronder het Nederlands Openluchtmuseum.

De meeste van de 78 culturele organisaties ontvangen jaarlijks steun van de BankGiro Loterij, variërend van 200.000 euro tot ruim 15 miljoen euro per jaar voor het Prins Bernhard Cultuurfonds. Dankzij de hogere opbrengst kon de loterij dit jaar 15 culturele instellingen verrassen met een extra schenking voor een specifiek project of een eenmalige donatie. De miljoenen voor cultuur zijn bij elkaar gebracht door de deelnemers van de BankGiro Loterij. De opbrengst van de BankGiro Loterij is bedoeld om cultureel erfgoed te behouden en toegankelijk te maken voor publiek.