Officiële opening Canon van Nederland

Officiële opening Canon van Nederland

Het Nederlands Openluchtmuseum heeft haar nieuwste presentatie, de Canon van Nederland, op spectaculaire wijze geopend. Op vrijdag 22 september passeerden verschillende historische gebeurtenissen en figuren de revue in een 20 minuten durende geschiedenisles. Romeinen werden afgewisseld met een heuse stoomtractor en ruiters, en Introdans en het Gelders Orkest vertaalden de geschiedenis in dans en muziek.

 

Onder de ruim 300 genodigden aanwezigen ook oud-fractievoorzitter van de SP Jan Marijnissen, Commissaris van de Koning Clemens Cornielje en burgemeester van Arnhem, Ahmed Marcouch. De twee laatstgenoemden verrichtten met directeur Willem Bijleveld de openingshandeling. Voormalig NOS-nieuwslezer Rik van de Westelaken presenteerde de avond. 

 

Openingsweekend

Op 23 en 24 september vond het openingsweekend plaats en werd de Canon van Nederland officieel geopend voor het publiek. Onder begeleiding van een trompettist en stadsomroeper heette directeur Willem Bijleveld alle aanwezige bezoekers welkom. Na het zingen van de canon vader Jacob en een kanonschot, konden de eerste bezoekers genieten van de nieuwste presentatie in het Nederlands Openluchtmuseum. Om de historische beleving compleet te maken reed de Hondekop bezoekers van Utrecht naar Arnhem, waarna Museumtrolley 101 de mensen van het station naar het museum bracht. Gebaseerd op de canonvensters, voerden studenten van Rijn IJssel voerden op het station en in het museum dans en toneel op.