Activiteiten

Waarom lopen als je de tram kunt nemen? Bekijk het museumpark op je gemak! Onze historische trams vervoeren je warm en droog.
Op woensdag- en vrijdagmiddag, in de weekenden en vakanties kunnen kinderen meedoen met verschillende karweitjes en keuterboer-activiteiten.

In ons museum vind je diverse gebouwen uit de Zaanstreek: Een koopmanswoning, een wagenhuis, een arbeiderswoning.

In het Openluchtmuseum vind je een complete zuivelfabriek uit Veenwouden: Freia. Stoom leverde er de kracht voor de machines.

Op het balkon van dit 17e-eeuwse zaalkerkje staat een indrukwekkend orgel. Tenminste, zo lijkt het op het eerste gezicht.

Elk seizoen is anders en ook het werk is elk seizoen weer anders. Nu de zomer bijna voorbij is gaan we de aardappels rooien die we deze winter gaan eten.
In Boerderij Varik zie je hoe de boerin kookt op een ouderwets kolenfornuis, en vertelt ze je over het bereiden van eten aan het begin van de 20ste eeuw.

Lente, zomer, herfst en winter. In de speeltuin kun je heerlijk spelen en ravotten. 

 

Loop het doolhof in, sla de hoek om en probeer dan maar weer de uitgang te vinden! Al eeuwen zijn mensen gefascineerd door het doolhof.
Ieder weekend en in de vakanties kun je in het museum handboogschieten. Wie van het gezelschap schiet de meeste pijlen raak?

Een feest van herkenning. De inrichting van de woningen uit de jaren vijftig en de jaren zeventig brengt veel herinneringen boven.

In deze vrolijke familiepresentatie ontdek je welke feesten er in Nederland worden gevierd, religieuze en andere feesten.
De bakker bakt er ouderwets lekkere broden en koeken. Van een afstand komt je de heerlijke geur tegemoet van brood uit de bakkerij.
Een vluchteling helpen tijdens de Eerste Wereldoorlog of scholen wel of geen vrij geven voor het Suikerfeest... Wat zou jij doen?