Activiteiten

Waarom lopen als je de tram kunt nemen? Bekijk het museumpark op je gemak! Onze historische trams vervoeren je warm en droog.
Echt ouderwets wintervermaak op de grote ijsbaan voor de Amsterdamse Westerstraat en de sleebaan bij de molen. Schaatsen zijn gratis te leen.
Op het Kindererf is van alles te doen voor kinderen. Natuurlijk kun je weer broodjes bakken boven een knapperend vuurtje. Maar je kunt ook leren breien...
Speciaal voor kinderen! Wat is nou leuker dan een broodje bakken boven een vuurtje op ons Kindererf. En het smaakt nog lekker ook.
Ga mee op een rondleiding door het museumpark. Onze enthousiaste deskundige rondleiders vertellen je allerlei wetenswaardigheden.
Kom luisteren naar het volksverhaal van de Witte Wieven. Een belevingstocht die al je zintuigen prikkelt, spanning is gegarandeerd!
In de vakwerkschuur wordt stroop gemaakt. We stoken appels en peren in een ketel en persen het sap uit het fruit. De stroop ruikt heerlijk!

In ons museum vind je diverse gebouwen uit de Zaanstreek: Een koopmanswoning, een wagenhuis, een arbeiderswoning.

In deze vrolijke familiepresentatie ontdek je welke feesten er in Nederland worden gevierd, religieuze en andere feesten.
De stoomzuivelfabriek Freia is in de winterperiode in het Openluchtmuseum niet geopend. In de zomer is hij weer te bezoeken.
De bakker bakt er ouderwets lekkere broden en koeken. Van een afstand komt je de heerlijke geur tegemoet van brood uit de bakkerij.