Stroop koken

Stroop koken in het openluchtmuseum

Stroop koken

In de vakwerkschuur wordt stroop gemaakt. Eerst koken we de appels en peren in een koperen ketel, dan persen we het sap uit het gare fruit en daarna wordt het zoete sap ingedikt tot stroop. Heerlijk ruikt dat. Je mag proeven en de stroop van 't Goeye Goet is ook te koop voor thuis.

Inhoud grote fruitvat

Aan onze stroopkokers worden veel vragen gesteld. Over het fruit, de verwerking ervan, de techniek, het pand én de bewoners. Met een goed verhaal weten de stroopkokers op vele vragen het antwoord. Zo wordt de basis voor de stroop gevormd door drie peersoorten en één appel. We spreken over de Conference, Gieser Wildeman, Doyenné de Comice en de Elstar. Ze staan in kisten opgesteld bij binnenkomst. Eén vraag blijft echter maar terugkeren aldus Bennie de stroopkoker. En dat is de vraag over de inhoud van het grote fruitvat. Met speculaties schiet niemand iets op dus hebben we dit laten uitrekenen. Vanzelfsprekend noemde Bennie nog wel de afmetingen van dit ronde vat: hoogte 1,12 m en diameter 88 cm. En met die gegevens kunnen we hem vertellen dat dit vat (afgerond) 680 liter kan bevatten. Opgelost.
Details

Stroop koken

Stroop koken
Activiteit datum

Van 09-12-2017 tot 21-01-2018
11:00 - 17:00 uur

Aantal personen
n.v.t.
Leeftijd
alle leeftijden