Winter in het Openluchtmuseum

Winter in het Nederlands Openluchtmuseum

Blokken Winter Top

Winter in het Openluchtmuseum

De blaadjes zijn van de bomen gevallen en de temperaturen dalen: de winter staat voor de deur. Van 9 december t/m 21 januari beleef je een echte historische winter in het Openluchtmuseum! Ontdek wat het Openluchtmuseum te bieden heeft tijdens dit seizoen, binnen én buiten. Zwier rondjes op de ijsbaan, stapel hout op Landleven Winter, ontdek de Canon van Nederland, en bestrijd de vrieskou met warme chocolademelk en overheerlijke pannenkoeken. Geniet een gezellige, historische winterdag - gewoon in het Openluchtmuseum

Op deze pagina vind je meer informatie over ons winterprogramma van 9 december 2017 t/m 21 januari 2018. Download alvast de plattegrond en bekijk welke activiteiten er allemaal te doen zijn.

Blokken Winter

Sleeën in het Nederlands Openluchtmuseum

Activiteiten

Schaatsen, sleeën en broodjes bakken boven een knetterend houtvuur? In de winter zijn er tal van activiteiten in het Openluchtmuseum.

Wintertentoonstellingen in het Nederlands Openluchtmuseum

Wintertentoonstellingen

In het museumpark wordt het (over)leven in de winter belicht in verschillende tentoonstellingen. Zo is er bijvoorbeeld aandacht voor het gebruik van lampen en levertraan, daklozen, het breien voor soldaten in de Eerste Wereldoorlog, en de Molukkers in de Nederlandse kou.

Blokken Winter2

Winterconcerten in het Nederlands Openluchtmuseum

Winterconcerten

Voor het winterseizoen staan er weer verschillende concerten op het programma in het Openluchtmuseum. Luister in het Zeeuwse kerkje en op het Zaanse plein naar diverse koren, bands en zanggroepen.

Winterrondleiding in het Nederlands Openluchtmuseum

Winterrondleiding

Tijdens de rondleiding door het museumpark besteedt de rondleider speciale aandacht aan winterse thema’s zoals de kersttradities in Nederland, het leven in de kou en feestgerechten.

Winter in het Nederlands Openluchtmuseum

Agenda

Benieuwd wat er op de dag van jouw bezoek allemaal te doen en te zien is? Check het in de agenda!

Blokken Winter3

Winter in het Nederlands Openluchtmuseum, Schaatsbaan

Groepsarrangementen

Gezellig en knus, samen de winter vieren op een onvergetelijke locatie? Dat kan in het Nederlands Openluchtmuseum! Bij het arrangement 'winters genieten' zijn er veel verschillende mogelijkheden, wij denken graag met je mee.

Canon

Canon van Nederland

Wordt het in het park echt even te koud voor je? Via het entreegebouw stap je zo de Canon van Nederland in. Een indrukwekkende presentatie waar de 50 belangrijkste personen en gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis worden getoond.

Winterplattegrond Nederlands Openluchtmuseum 2017 - 2018

Winterplattegrond

Op deze winterplattegrond zijn de geopende gebouwen oranje gemarkeerd. Loop tijdens de winter de verlichte route door het sfeervolle museumpark.