Sla je slag! in de techniek

Leerlingen van VMBO, HAVO/VWO uit het 1e en 2e jaar slaan hun slag! Sla je slag is een actieve museumgame waarbij leerlingen in groepjes op pad gaan. Met een routebeschrijving en kaart zoeken ze zelf hun weg. Doe- en kijkopdrachten moeten binnen een vastgestelde tijd worden uitgevoerd. De combinatie inhoud (techniek) en tijdsdruk maakt deze museumgame tot één van de populairste voor het voortgezet onderwijs. Docenten en begeleiders spelen een belangrijke rol. Zij sturen, dagen leerlingen extra uit en helpen als het nodig is. Wanneer een missie is volbracht, melden de leerlingen zich bij een checkpoint en krijgen ze een nieuwe opdracht. Hoe meer opdrachten, hoe meer punten er te verdienen zijn!

Lespakket

Ter voorbereiding in de klas is een lespakket ontwikkeld. Twee weken voor het bezoek aan het museum ontvang je het lespakket.

>> Bekijk het lespakket