History in Concert

Op History in Concert werken musea door heel Nederland voor het eerst samen met bekende muzikanten en schrijvers. In een unieke combinatie van muziek, geschiedenis en gesprekken belichten zij thema’s uit de Nederlandse geschiedenis. Luister naar de persoonlijke verhalen van Nederlands grootste muzikanten.

Canonnetwerk

Logo CanonnetwerkNetwerk Canon van Nederland

De presentatie Canon van Nederland, in het Nederlands Openluchtmuseum, toont een overzicht van de hele geschiedenis van ons land, van 'hunebed tot heden'. Het Openluchtmuseum is daarnaast initiatiefnemer van het Canonnetwerk.

Lancering AmbachtenLab

Hoe zorg je ervoor dat ambachten ook in de toekomst relevant blijven voor ‘de markt’ en aantrekkelijk blijven voor nieuwe beoefenaars? Daarvoor is innovatie van de ambachten essentieel: laat de ambachten zich vernieuwen en aansluiten bij ontwikkelingen van de markt van nu.