Met kinderen

Met kinderenDagje uit met kinderen naar het Openluchtmuseum

 

In het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem is altijd wat te doen! We hebben verschillende activiteiten voor alle leeftijden. Natuurlijk kun je kijken naar oude ambachten, zoals de drukker die aan het werk is, een draaiende stoommachine of je bezoekt de radmaker of de boerin die je alles vertellen over hoe het vroeger was. Ze beantwoorden al je vragen en soms mag je zelfs even meehelpen!

 

Speciale activiteiten
Naast alle historische locaties en hun bewoners zijn er ook speciale activiteiten waar jullie aan mee kunnen doen als gezin. Hieronder geven we een voorproefje.

Met kinderen rij 1

Nieuw: Helden aan de bal

Nieuw: Helden aan de bal

Duik in de geschiedenis en ontdek. Waarom dragen we de kleur oranje? Wat zijn de hoogtepunten uit de voetbalgeschiedenis? Wie zijn onze helden? Nog belangrijker... wie is jouw held? Voel je eigen oranjekoorts opkomen terwijl je door de Nederlandse voetbalgeschiedenis loopt.

 

Museumkids

Kidsproof museum

Het Openluchtmuseum een kidsproof museum? Zeker weten! In 2016 scoorden we gemiddeld een 8.8. Er is voor kinderen veel te leren, maar ook veel zelf te doen in het museum. Kinderen kunnen 'aan het werk' op het kindererf, met de tram of spelen op het Zaanse plein. Ontdek het tijdens een bezoek en beoordeel ons ook.

 

Met kinderen rij 2

Feest! In Nederland

Feest! In Nederland

Van 4 t/m 12 jaar - In deze vrolijke familiepresentatie ontdek je welke feesten er in Nederland worden gevierd. En dat zijn er heel wat! Sommige feesten vieren we al eeuwen lang, anderen nog maar kort. Er is aandacht voor religieuze en andere feesten van allerlei geloven en culturen in Nederland. Je speelt in een feestverhaal dat wordt opgenomen en dat je thuis kunt terugkijken.

 

Overleef jij de 19e eeuw?

Overleef jij de 19e eeuw?

Van 6 t/m 14 jaar - Stap met je familie terug in de tijd en doe mee met het overlevingsspel. Werk op het land, tart het lot, maak de juiste keuzes en … overleef! Klinkt als een eitje? Nou, dat zullen we nog wel eens zien. In de 19e eeuw barst het van de ziektes, ongeluk en armoede. Doe je mee met je familie? Aanmelden voor een van de 6 rondes kan op de dag zelf in het museum. Vol = vol

 

Wat zou jij doen?

Wat zou jij doen?

Vanaf 8 jaar - In dit groepsspel leer je niet alleen de geschiedenis, maar ook elkaar beter kennen. Jullie krijgen lastige keuzen uit de geschiedenis voorgeschoteld: een vluchteling helpen tijdens de Eerste Wereldoorlog, scholen wel of geen vrij geven voor het Suikerfeest, met je handelsschip naar China of naar Denemarken... Wat zou jij doen? En de rest van de familie? Hoe goed ken je elkaar eigenlijk?

 

Met kinderen rij 3

Keuterboeren

Keuterboeren

Kinderen kunnen op het Kindererf van dichtbij zien hoe de dieren leven. Bij het project Keuterboeren leren ze waar nou eigenlijk de melk vandaan komt en dat je de dieren goed moet verzorgen, zodat zij weer zorgen dat jij goed te eten hebt. Tussen 10.00 en 16.30 uur zijn er keuterboer-activiteiten voor kinderen. De kinderen kunnen de boer(in) helpen met het verzorgen van de dieren.

 

Speurtochten

Speurtochten

Wat doe je tijdens een dagje uit met kinderen? Spelenderwijs het museum ontdekken! Ga op speurtocht door het museumpark. Er zijn puzzeltochten voor iedere leeftijd. Zoals de Dag van Deetje voor kinderen van 4 t/m 6 jaar, door mee te doen kom je te weten wat een kind vroeger gedurende de dag meemaakte. Of de speurtocht Onopgeloste zaken waarin je vijf waargebeurde misdaden uit het verleden gaat oplossen via een app op je eigen smartphone!