Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem

Zoek groepsaanbod

cvn123

De Canon in het onderwijs

De Canon van Nederland trakteert scholieren op een indrukwekkende, interactieve presentatie, bestaande uit 50 Canonvensters uit de Nederlandse geschiedenis. In een speciaal programma ontdekken de leerlingen de canonvensters. 

 

Bekijk hier het BO-arrangement

Bekijk hier het VO-arrangement

De Canon in Arnhem: Canoncafé Dudok

Canoncafé Dudok dompelt zich van 12-9 t/m 29-10 onder in de geschiedenis vanwege de opening van de Canon van Nederland! Op 21 oktober wordt er door aanstormende historici gedebatteerd over de vraag of geschiedenis wel in één Canon te vangen is en op 28 oktober vindt er een Oudhollandse appeltaartwedstrijd plaats. Wie heeft de lekkerste, ambachtelijke appeltaart gebakken?


Onze Ambassadeurs

Onze ambassadeurs omarmen de Canon van Nederland en vertellen welk canonvenster belangrijk is voor hen. Illustratrice Charlotte Dematons is nog altijd onder de indruk van het feit dat Nederlanders in een land durven te wonen waar het water hoger is dan het land.

Bekijk hier al onze ambassadeurs →

Rij 2

FEESTELIJKE OPENING CANON VAN NEDERLAND

Sensationeel spektakel 


Op 22 september is de Canon van Nederland op spectaculaire wijze geopend. Verschillende historische gebeurtenissen en figuren passeerden de revue in een 20 minuten durende geschiedenisles. Romeinen werden afgewisseld met een heuse stoomtractor, Introdans en het Gelders Orkest vertaalden de geschiedenis in dans en muziek.

 

Meer informatie over de Canon→

Feest opening

Rij 4

Ben Amersfoort
Inhoud
Een leuk dagje uit voor klein en groot. Wat ons het meeste verbaasde dat de 'Was anno de jaren 30 doen' bij de kleintjes de leukste activiteit was.

Ben Amersfoort

4

Wil je ook laten weten wat je van het museumpark vond?

Schrijf nu een review op Google