Breien voor de winter

Breien voor de winter

Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd er door de Nederlandse dames massaal gebreid voor de soldaten aan het front. Voor onze presentatie tijdens de winter over het breien voor soldaten tijdens de Eerste Wereldoorlog zoeken we heel veel breisels. Heb jij nog oude geitenwollen sokken, wanten of sjaals liggen en doe je hier niets meer mee? Wij ontvangen ze heel graag.

 

Daarnaast willen we iedereen die kan breien, vragen om een speciale bivakmuts (welke destijds voor de soldaten werd gebreid) voor ons te breien. Hieronder vind je een schriftelijke omschrijving en een voorbeeld hoe deze bivakmuts er destijds uit heeft gezien. Het is een creatief project, dus klim in de (brei) pen en ga de uitdaging aan! Alle breisels kunnen tot en met 5 december aanstaande worden afgegeven in de entree van het museum. 

 

Aangezien de bivakmutsen gebruikt worden voor een serieuze presentatie over breien in de Eerste Wereldoorlog is een zekere soberheid gewenst.

 

Tip van de breister:

Brei je strak? Gebruik dan naald nr. 4,5. Brei je los? Dan is naald nr.  4 het handigst. Openen met 30 steken en breien op 2 naalden wordt aangeraden.

 

Alvast enorm bedankt!

 

Let op: dit is géén losse activiteit in het museum.

Voorbeeld bivakmuts

 

Beschrijving

 

Details

Breien voor de winter

Activiteit datum

Van 24-10-2017 tot 05-12-2017
10:00 - 17:00 uur

Aantal personen
N.v.t.
Leeftijd
Alle leeftijden