Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van een lidmaatschap voor Vrienden?

Als Vriend steun je het Nederlands Openluchtmuseum in haar voortbestaan en geniet je van voordeel. 
Bekijk hier de voordelen.

 

Tot welke musea heb ik gratis toegang met mijn VriendenMuseumkaart?

Met de VriendenMuseumkaart heb je recht op vrije toegang tot de vaste collectie van ongeveer 400 aangesloten musea. Op de website van de Museumkaart vind je altijd het actuele aanbod. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan door een museum een toeslag op de entreeprijs worden gevraagd.
Bekijk hier de musea waar je gratis toegang hebt.

 

Wat zijn de prijzen van het lidmaatschap?

De prijzen van het lidmaatschap - inclusief VriendenMuseumkaart - zijn:

  • Volwassenen (vanaf 19 jaar) € 65,50
  • Jongeren (4 t/m 18 jaar) € 33,00

Kinderen onder de 4 jaar hebben bij het Nederlands Openluchtmuseum geen entree- of VriendenMuseumkaart nodig. Het kan zijn dat in andere musea wél betaald moet worden voor kinderen jonger dan 4 jaar.

 

Hoe verloopt de betaling?

Het is (nog) niet mogelijk om je bijdrage automatisch door ons te laten incasseren van je rekening. Na betaling duurt het ongeveer 2 weken voordat je de kaart(en) thuisgestuurd krijgt. Deze is/zijn altijd minimaal 365 dagen geldig vanaf het moment dat je de kaart(en) in bezit krijgt. Op de factuur staan de gegevens die je nodig zijn bij het verwerken van de betaling. Wanneer je deze gegevens 1 op 1 overneemt bij de overschrijving kan de bank de betaling snel en goed verwerken. Vermeld in ieder geval altijd het betalingskenmerk

 

Hoe kan ik mij aanmelden als Vriend?

 

  • Via het Servicepunt (direct een geldige kaart op zak) 
    Bij je bezoek kun je je via ons Servicepunt aanmelden. Je vult er ter plekke je gegevens in en na betaling (PIN of contant) krijg je direct je VriendenMuseumkaart(en) mee. De kaart is vanaf dat moment 365 dagen geldig. Besluit je tijdens het bezoek om Vriend te worden, dan brengen wij het betaalde entreebedrag in mindering op de lidmaatschapsprijs (alleen als je je dezelfde dag vóór 16.00 uur meldt bij het Servicepunt van het museum). Toegangskaarten die niet via de kassa van het Nederlands Openluchtmuseum zijn gekocht, kunnen helaas niet worden verrekend. Kijk hier wanneer het museum open is.
     
  • Via de website (ongeveer 2 weken verwerkingstijd) 
    Natuurlijk kun je ook via deze site je aanmelding regelen. Vul dan je gegevens in op het formulier en het secretariaat zal e.e.a. verwerken en je een factuur toesturen. Na betaling ontvang je de kaart(en). Let op! Deze verwerking neemt ongeveer 2 weken in beslag. Meld je direct online aan.

 

Hoe kan ik mijn lidmaatschap opzeggen?

Het opzeggen van het lidmaatschap kan te allen tijde en geschiedt bij voorkeur via het contactformulier of per e-mail. Wil je hierbij altijd je volledige naam en adres vermelden? De opzegtermijn is 1 maand. Zeg dus minimaal 1 maand voor de einddatum op.
Geef je opzegging door.

 

Hoe geef ik andere wijzigingen door?

Gebruik voor alle wijzigingen die je door wilt geven ons contactformulier. Vul eerst je gegevens in en kies onderaan welke wijziging je aan ons door wilt geven. 

Hoe kan ik een verhuizing doorgeven?
Geef hier je nieuwe adres aan ons door.

Hoe kan ik een overlijdensgeval doorgeven?
Geef een overlijdensgeval aan ons door.

Hoe kan ik een e-mail adres doorgeven of wijzigen? 
Geef je nieuwe e-mail adres aan ons door.

 

Ik ben mijn kaart kwijt, wat moet ik doen?

Voor het aanvragen van een vervangende kaart neem je rechtstreeks contact op met de Stichting Museumkaart: 0900 – 40 40 910 (35 cent per gesprek). Doe dit zo spoedig mogelijk, want musea kunnen geen gratis toegang verlenen als de kaart niet gescand kan worden.

Ben je je VriendenMuseumkaart kwijt (verloren/gestolen), dan kun je een nieuwe (vervangende) kaart aanvragen. Deze nieuwe kaart heeft dezelfde geldigheidsduur als de originele kaart. De verloren/gestolen kaart wordt geblokkeerd zodat daarvan geen misbruik gemaakt kan worden door derden. De kosten voor een vervangende kaart bedragen € 4,95 per kaart. Dat bedrag geldt echter alleen als je het bedrag automatisch laat incasseren door de Stichting Museumkaart. De nieuwe kaart wordt z.s.m. toegestuurd.

 

Overige vragen

Heb je een vraag met betrekking tot een lidmaatschap van de vereniging Vrienden of de VriendenMuseumkaart die hierboven niet wordt beantwoord? Neem dan contact met ons op, bij voorkeur per e-mail: vrienden@openluchtmuseum.nl

Heb je geen computer? Bel ons dan op 026-3576154. Het secretariaat is - uitzonderingen daargelaten - van dinsdag t/m vrijdag tussen 09:30 en 12.30 uur bereikbaar. 

Veelgestelde vragen