Het techniek toernooi 2017 - 2018

Techniek toernooi

Het Techniek Toernooi is een techniekwedstrijd voor leerlingen uit alle groepen van het basisonderwijs. Deelname is gratis. Na het spelen van de regiofinales, wordt de landelijke finale gespeeld in het Nederlands Openluchtmuseum. Speciaal voor het Techniek Toernooi heeft het Nederlands Openluchtmuseum extra lesmateriaal ontwikkeld. Het Techniek Toernooi is een programma van Stichting Techniekpromotie.

Lesmateriaal 'vooruitgang''

techniek toernooi 2017

Lesmateriaal 'vooruitgang'

Het Nederlands Openluchtmuseum heeft extra lesmateriaal ontwikkeld over ‘energie’, dat aansluit bij het thema ‘Vooruitgang’ van Techniek Toernooi 2016/2017. Kinderen ontdekken hierdoor verschillende energiebronnen en ondervinden dat techniek hand in hand gaat met vakken als taal en geschiedenis.

techniektoernooi 2016

Lesmateriaal 'Tijd'

Het Nederlands Openluchtmuseum heeft extra lesmateriaal ontwikkeld over ‘Tijd’, het thema van het Techniek Toernooi 2015/2016. Kinderen ontdekken hierdoor verschillende tijdmeters en ondervinden dat techniek hand in hand gaat met vakken als taal en geschiedenis.

Techniek Toernooi

Aanmelden

Op 1 juni vindt in het museum de grote finale van het Techniek Toernooi plaats. De leerlingen kunnen aan de slag met opdrachten ontworpen voor hun specifieke leeftijdsgroep. Vanuit iedere school mag per opdracht het beste team aangemeld worden t/m 15 april.