U moet Javascript inschakelen om deze website te bezoeken.
U probeert deze website te bezoeken via Internet Explorer.
Deze website ondersteunt Internet Explorer niet.
Vanaf 2019 adviseert Microsoft aan Windowsgebruikers om te stoppen met het gebruik van Internet Explorer als standaard webbrowser.
Overweeg om één van de volgende gratis browsers te downloaden op uw Windowscomputer:
Wij hopen u gauw te mogen verwelkomen op Openluchtmuseum.nl!
Op ontdekkingsreis door de tijd
In het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem komt de geschiedenis van het alledaagse leven in Nederland tot leven, mede vormgegeven door gebouwen, voorwerpen en verhalen die kenmerkend zijn voor vervlogen tijden. Met Paul van Zeist -Hoofd Hospitality & Sales- bespreken we het gloednieuwe foodconcept, de zakelijke mogelijkheden van deze prachtige cultuurrijke én maatschappelijke plek en de programmering voor de laatste maanden van het jaar.
Paul: “We creëren momenteel een soort foodfestival met een line-up van 4 foodstrucks die we in eigen beheer aanbieden. Een daarvan is een oude SRV-wagen, waar je zelf je lunches en picknicks samenstelt. Daarnaast hebben we een oude veldkeuken in ons museum, waar we traditionele AVG-gerechten met een moderne twist verzorgen. Ook hebben we een pop-upkeuken, waar we gerechten met buitenlands invloeden -die inmiddels normaal zijn in onze keuken- aanbieden.
“Welk thema je voor je teamuitje ook zoekt, we vinden hier in het museum altijd wel een haakje”
De Smaak Karavaan in samenwerking met De Smaakcateraar
Zo creëert het museum een heuse festivalervaring, oftewel De Smaak Karavaan. “Voor de nieuwe foodconcepten zijn we een samenwerking aangegaan met de Smaakcateraar uit Gendt. We hebben samen dit concept opgetuigd. De Smaakcateraar ondersteunt ons op alle vlakken wanneer dat wenselijk is. Bovendien leveren ze een deel van het picknick-concept aan. Zo hebben ze een hartige muffin ontwikkeld met groenten die voor het oog niet in de winkel terecht konden komen.”
De zakelijke toegevoegde waarde van deze culturele locatie
“De afgelopen periode was er best wat te doen rond musea en het hoge BTW-tarief. Waarom zou je dan kiezen voor een evenement in een museum ten opzichte van een evenementenlocatie? Ten eerste biedt ons museum een prachtig decor. Daarnaast is er hier veel inhoudelijke informatie beschikbaar. Welk thema je voor je teamuitje ook zoekt, we vinden hier in het museum altijd wel een haakje. Dit jaar is het thema duurzaamheid. We kijken naar thema’s als schaalvergroting, landbouw, vleesverwerking en de circulaire economie, die we baseren op geschiedenisverhalen. We hopen dat we mensen op die manier aanzetten tot een kleine stap richting verandering van gedrag. Ook vitaliteit wordt steeds belangrijker. We hebben hier 44 hectare natuurpark, waar je in beweging komt. Zo vul je je zakelijke activiteiten op een andere manier in. Kortom, hier combineer je het aangename met het actieve.”
Het Huis van Herinnering
“Op 21 september is hier de grootse opening van Het Huis Van Herinneringen, gericht op dementerende ouderen. We zetten deze mensen hier centraal in hun kracht, door alles wat ze zintuigelijk in het huis meemaken. De ouderen belanden met hun begeleiders op een plek waar ze in aanraking komen met spullen, geuren, smaken en geluiden uit de periode 1960-1970. Hier gaat het om het ophalen van herinneringen. Iedereen die op een of andere manier te maken heeft met ouderdomsdementie is van harte welkom.”
Programmering herfst en winter
“In het najaar is er van alles te beleven in het museum. We gaan in oktober -tijdens de herfstvakantie- maar liefst 17 avonden op rij open met ons nieuwe event Uitgelicht. We vertellen dan een relatief onbekend verhaal over de bewoning van het museum in de oorlog. Als gevolg van de Slag om Arnhem zijn hier zo’n 660 mensen opgevangen. Nu, 80 jaar later, vertellen we dit verhaal opnieuw. Vervolgens werken we toe naar de winter met ons programma De Winter Vier Je Samen. Want hoe vier je je zakelijke activiteit nou op een leukere manier dan in winterse sferen in het Nederlands Openluchtmuseum? Je belandt op de nostalgische kermis, waar je kunt rolschaatsen, daaromheen hebben we een speciaal all-in culinair arrangement ontwikkeld voor kleine en grote groepen. Of je nu een specifieke onderwerp hebt, of je wil met je collega’s genieten van winterse sferen, hier is het allemaal mogelijk!”
Tekst: Joep Peters
Bron: RAN Media (Nijmegen Business)
Foto’s: Jan Adelaar