Wer sind wir

Wie zijn wij rij 1

Zaanse buurt in het Nederlands Openluchtmuseum

Wie zijn wij

Het Nederlands Openluchtmuseum vangt de geschiedenis. In authentieke gebouwen, voorwerpen en ware verhalen. We nemen je mee op reis door de tijd. Van twee eeuwen geleden tot heel recent. Je komt er ogen te kort.

Kinderen in de Canon van Nederland

Missie en visie

Wie zich in zijn verleden verdiept, leert zichzelf beter kennen. Dat is onze overtuiging. Daarom koppelt het Nederlands Openluchtmuseum heden aan het verleden. Zo brengen we de geschiedenis dichterbij dan ooit.

Maand van de Geschiedenis

Samenwerkingspartners

Samenwerking vergroot de mogelijkheden van het museum en het geeft nieuwe impulsen. Het Nederlands Openluchtmuseum heeft in de loop der jaren veel samenwerkingsverbanden ontwikkeld tot langdurige partnerschappen.

Wie zijn wij rij 2

Stellingmolen in het Nederlands Openluchtmuseum

Geschiedenis van het museum

Zes jaar na de oprichting van de Vereeniging Nederlandsch Openluchtmuseum in 1912, opent het Nederlands Openluchtmuseum op 13 juli 1918 zijn poorten op voormalig landgoed De Waterberg in Arnhem.

Nederlands Openluchtmuseum winnaar DagjeWeg Award 2017

Certificaten en prijzen

Ben je op zoek naar een uitje in Arnhem en omgeving? Bezoek het Openluchtmuseum voor het leukste dagje weg!

Kasteelboerderij in het Nederlands Openluchtmuseum

Bestuur & Raad van Toezicht

Het bestuur van het Nederlands Openluchtmuseum onderschrijft de Governance Code Cultuur.