U moet Javascript inschakelen om deze website te bezoeken.
U probeert deze website te bezoeken via Internet Explorer.
Deze website ondersteunt Internet Explorer niet.
Vanaf 2019 adviseert Microsoft aan Windowsgebruikers om te stoppen met het gebruik van Internet Explorer als standaard webbrowser.
Overweeg om één van de volgende gratis browsers te downloaden op uw Windowscomputer:
Wij hopen u gauw te mogen verwelkomen op Openluchtmuseum.nl!
Bezoek de stroopstokerij
Elke dag
Ontdek het zwarte goud!
Lekker! Wie een boterham met Limburgse appelstroop eet, proeft Limburgse geschiedenis. Want boeren in Zuid- en Midden-Limburg koken al heel lang appelstroop en appelperenstroop. Eerst om overtollig fruit te benutten en vanaf ruim voor 1750 ook om hun inkomen aan te vullen. Benieuwd hoe die ontwikkeling ging? Dat lees je hier.
Als je een bezoek brengt aan het Openluchtmuseum, is een bezoek aan de Stroopstokerij zeer de moeite waard. Peren en appels worden er in een koperen ketel gestookt. Het sap wordt uit het gare fruit geperst en ingedikt tot perenappelstroop.