Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem

Zoek groepsaanbod

cvn123

campagne beeld

Activiteiten

De zomerprogrammering van het Nederlands Openluchtmuseum is weer begonnen! Via deze link zie je de activiteiten die in het museum plaatsvinden. 

 

Openingstijden

Openingstijden

Van 29 maart tot en met 27 oktober 2019: dagelijks geopend van 10.00 - 17.00 uur.
Het Canon Café is geopend tot 18.00 uur.

 

Gruwelijk Lekker

Sommige nu onbekende smaken waren ooit heel gangbaar. Andere smaken zij nu juist heel gewoon, maar sinds wanneer? En waar komen ze vandaan?

 

Homepage Rij 2

Canon van Nederland

Canon van Nederland

De Canon is een presentatie van de hele geschiedenis van ons land, van hunebed tot heden. Een spectaculaire presentatie van de 50 belangrijkste gebeurtenissen uit de geschiedenis van Nederland.

 

Collectie Nederlands Openluchtmuseum

Collectie

In de collectie van het Openluchtmuseum bevinden zich ongeveer 153.000 voorwerpen waaronder boerenwagens, woningtextiel, streekdracht en speelgoed.
 

 

Rij 3

Leuk om naar te kijken

Hier zie je alle videoseries van het Nederlands Openluchtmuseum: Les van Tess, Gruwelijk óf Lekker of test je kennis met één van de Ken je Geschiedenis video's. 

Onderwijs

De Canon in het onderwijs

De Canon van Nederland trakteert scholieren op een indrukwekkende, interactieve presentatie, bestaande uit 50 Canonvensters uit de Nederlandse geschiedenis. In een speciaal programma ontdekken de leerlingen de canonvensters. 

 

Bekijk hier het BO-arrangement

Bekijk hier het VO-arrangement

tram

Bestuur zelf een tram!

Een nieuw arrangement in het Nederlands Openluchtmuseum: Bestuur zelf een historische tram. Je krijgt 3 uur lang praktijkles en je krijgt een diploma!

Rij 4

Marjolein Holtslag
Inhoud
Ontzettend leuk om er weer eens te zijn. Samen met man, kinderen en mijn ouders genoten. Knap hoe de vrijwilligers hun verhalen vertellen. De canon is geweldig.

Marjolein Holtslag-Meeuwsen

Wil je ook laten weten wat je van het museumpark vond?

Schrijf nu een review op Google