Lezersactie

Lezersactie

Bestel kaarten met korting!

In 2016 bestaat Landleven 20 jaar en dat wordt gevierd met een speciale editie van Beleef Landleven. Noteer 9, 10 en 11 september vast in de agenda want dan organiseren Landleven en het Openluchtmuseum samen weer dit bijzondere evenement. 

Trends van nu vinden hun oorsprong in traditioneel vakmanschap van toen. Zo leren bezoekers hoe je (zelf verbouwde) groenten en fruit kunt wecken in de vaatwasser en worden survival skills aangescherpt als ze vuur maken zonder hulpmiddelen. Wie het rustiger aan wil doen maakt een vilten vogelhuisje of doet mee aan een workshop landschappen schilderen. En de kinderen? Zeker weten dat ze stoppen met gamen als ze ‘professioneel’ in bomen leren klimmen.

Beleef Landleven in het Nederlands Openluchtmuseum is voor iedereen – jong en oud - die van het buitenleven houdt en nieuwsgierig is naar dieren, eten, tuinieren en andere creativiteit in en om huis.

Let op: t/m 11 september kun je kaarten bestellen met €2,50 korting!

Bestel direct kaarten

Beleef landleven is Zien, Beleven en Doen

Ganzenfanfare tijdens Beleef Landleven

Je gaat ogen te kort komen dat is zeker! Er wordt geploegd met een Brabants span met paarden, dat lijkt zo makkelijk maar je zult zien dat het zwaar werk is en dat mens en dier volledig op elkaar ingespeeld moeten zijn om een mooie voor te maken. Ga een kijkje nemen bij de ganzenfanfare. Ontdek oude ambachten zoals het bijenkorven vlechten, maasheggenvlechten en kopergieten. Dit is nog maar een klein gedeelte van alles wat je kunt gaan zien tijdens Beleef Landleven.

Beleven

Dansgroep tijdens Beleef Landleven

Beleven is ervaren tijdens Beleef Landleven. Proef van de kaas van Brandrode runderen of ontdek dat verse ketchup een heel eigen smaak heeft. Al deze belevingen worden omlijst met de muziek uit een origineel draaiorgel, maar kom ook luisteren naar een optreden van boerenkoor Krek en het samenspel van de viool en accordeon van Torso Turf. Beleef een optreden een folkloristische dansgroep.

Doen

Workshop mandenvlechten voor kinderen tijdens Beleef Landleven

Doe mee tijdens Beleef Landleven. Klim in een boom tijdens een uitdagende workshop boomklimmen. Blijf je liever met beide benen op de grond? Doe dan mee met een workshop houtbewerking, een schilderworkshop of leer sigarenrollen. Ook de kinderen kunnen de handen uit de mouwen steken en meedoen met workshops smeden of wilgenvlechten en een lekker broodje bakken. Heel spannend voor jong en oud is de workshop bushcraft en overleven in de natuur.

Een terugblik op Beleef Landleven zomer 2015