Aanmelden, wijzigen, opzeggen & informatie

Aanmelden, wijzigen, opzeggen & informatie

Aanmelden

Er zijn verschillende mogelijkheden om je aan te melden bij onze vereniging:

Via de Infobalie (direct een geldige kaart op zak)
Bij u je bezoek kun je je via onze Infobalie in het entreegebouw aanmelden. Je ontvangt van de medewerker een formulier dat je ter plekke invult en na betaling krijg je direct de Museumkaart(en) voor Vrienden mee. De kaart is vanaf dat moment 365 dagen geldig. Twijfel je nog en besluit je tijdens het bezoek alsnog om Vriend te worden dan kun je op die dag tot 16.00 uur het normale toegangsbewijs omzetten in een Museumkaart voor Vrienden. De entreeprijs wordt dan in korting gebracht op het lidmaatschap (alleen als je je dezelfde dag vóór 16.00 uur meldt bij de Infobalie van het museum)! Toegangskaarten die niet via de kassa van het Nederlands Openluchtmuseum zijn gekocht, kunnen helaas niet worden verrekend.

Via de website (3 weken verwerkingstijd)
Natuurlijk kun je ook via deze site je aanmelding regelen. Vul dan je gegevens in op het formulier en het secretariaat zal e.e.a. verwerken en je een factuur toesturen. Na betaling ontvang je de kaart(en). Let op! Deze verwerking neemt ongeveer 3 weken in beslag.

Direct online aanmelden

Opzeggen

Het opzeggen van het lidmaatschap kan te allen tijde en geschiedt bij voorkeur via het contactformulier of per e-mail. Wil je hierbij altijd je volledige naam en adres vermelden? Klik hier om je opzegging door te geven.

Wijzigingen doorgeven

Verhuisd, een gezinslid toe te voegen, een nieuw e-mail adres of telefoonnummer door te geven? Alle wijzigingen van je gegevens of lidmaatschap kun je doorgeven aan ons secretariaat, bij voorkeur via e-mail of het contactformulier op deze site. Klik hier om je wijziging door te geven.

Informatie bij het lidmaatschap

De vereniging Vrienden van het Nederlands Openluchtmuseum is opgericht op 24 april 1941. Het was in feite de voortzetting van de 'Vereeniging het Nederlandsch Openluchtmuseum', die in 1912 het museum heeft opgericht. De vereniging stelt zich ten doel het kweken van belangstelling voor het Nederlands Openluchtmuseum door:

-     het verlenen van steun aan het Openluchtmuseum;

-     het houden van vergaderingen, lezingen en excursies;

-     het bevorderen en verspreiden van de kennis van de Nederlandse volkskunde.

Bestuur en leden
Het bestuur van de vereniging telt 7 leden. Het ledenaantal ligt rond de 14.500 leden. Eenmaal per jaar, in april, wordt een Algemene Ledenvergadering gehouden. Er is dan o.a. aandacht voor de jaarcijfers en de begroting. Daarnaast organiseert het bestuur een aantal dagen per jaar een activiteit speciaal voor jou, zoals bijvoorbeeld de Vriendendagen. Op de website onder ‘agenda’ vind je het meest actuele programma van activiteiten.

Samenwerking

De Vrienden en het Openluchtmuseum zijn een samenwerking aangegaan met de Museumvereniging. Op grond hiervan ontvangen alle leden een Vrienden-Museumkaart. Deze geeft naast de voordelen verbonden aan het lidmaatschap van de Vrienden ook recht op vrije toegang tot de vaste collectie van de circa 400 andere aangesloten musea (kijk op www.museumkaart.nl). Ook met Openluchtmuseum Bokrijk (net over de grens in België) heeft de vereniging de afspraak dat je daar tweemaal per jaar gratis toegang geniet met je VriendenMuseumkaart. Normale museumkaarthouders hebben dit voordeel niet. Bovendien ontvang je op vertoon van de kaart (i.c.m. uw identiteitsbewijs!) 25% korting op de toegangsprijs van Burgers’ Zoo in Arnhem.

VriendenMuseumkaart 
De VriendenMuseumkaart is ontstaan uit een samenwerking tussen de vereniging Vrienden van het Nederlands Openluchtmuseum, het Nederlands Openluchtmuseum en de Museumvereniging. Op grond hiervan ontvangen alle leden van de Vrienden een zogenoemde VriendenMuseumkaart. Deze geeft naast de voordelen die verbonden zijn aan het lidmaatschap van de Vrienden ook recht op vrije toegang tot de vaste collectie van de ongeveer 400 andere aangesloten musea (kijk op www.museumkaart.nl voor het actuele aanbod). Bij tijdelijke tentoonstellingen kan door een museum een toeslag op de entreeprijs worden gevraagd. Je betaalt dan alleen de toeslag.

Bij het Openluchtmuseum loop je met de VriendenMuseumkaart direct door naar de ingang, waar de kaart gecontroleerd wordt. Bij andere musea dien je de kaart bij de kassa te tonen. De kaart is na activering 365 dagen geldig. Ongeveer anderhalve maand voor de afloopdatum ontvang je de factuur voor het betalen van de contributie voor de nieuwe periode. Bij tijdige betaling wordt de nieuwe kaart voor het verstrijken van de looptijd toegestuurd.

Voor de meeste zaken de VriendenMuseumkaart betreffende dient - liefst schriftelijk - contact te worden opgenomen met het secretariaat van de vereniging Vrienden van het Nederlands Openluchtmuseum. Dit geldt niet bij verlies of diefstal van de kaart. Daarvoor neem je rechtstreeks contact op met de Museumkaart, zodat de gestolen of verloren kaart direct geblokkeerd kan worden en je een vervangende kaart aan kunt vragen.

Het ontwerp van de VriendenMuseumkaart is gebaseerd op twee werken van Jan Wolkers. De kaart is tevens voorzien van het logo van de vereniging Vrienden van het Nederlands Openluchtmuseum. Je ontvangt per jaar minimaal één nieuwsbrief van de Vrienden per reguliere post. Daarnaast versturen wij nieuws over activiteiten, aanbiedingen en dergelijke per e-mail. Op de website vind je ook altijd actuele informatie.

Het ledenbestand van de vereniging Vrienden wordt ter beschikking gesteld aan de Stichting Museumkaart, echter uitsluitend voor de aanmaak van de kaarten.