Sintfeesten

Vier Sinterklaas in het Openluchtmuseum!

Het najaar is in volle gang! Dat betekent dat de gezellige feestdagen langzaam in zicht komen. Ook dit jaar organiseert het Nederlands Openluchtmuseum een leuke kinderactiviteit rondom Sinterklaas. De activiteit is gratis (een entreekaartje voor het museum is voldoende), maar de kinderen dienen wel ingeschreven te worden. Bekijk onderstaande pagina voor meer informatie. 

Bestel hier je tickets!

Blokken Sintfeesten

Sinterklaas in het Openluchtmuseum

Sinterklaas

Kinderen t/m 7 jaar gaan samen met historisch figuur Kaatje (bekend van het schilderij van Jan Steen) op zoek naar Sinterklaas. Tijdens de tocht door het museumpark vinden zij allerlei sporen en doen ze verschillende activiteiten. Uiteindelijk vinden ze de Goedheiligman, net als Kaatje. Ook leren de kinderen tijdens dit programma  dat het Sinterklaasfeest al een eeuwenoude traditie is, maar niet altijd gevierd werd zoals wij dat tegenwoordig doen. Een leerzaam programma!

 

Schoolprogramma Sinterklaas

Voor het basisonderwijs (groep 1 t/m 4) is er voor Sinterklaas een speciaal programma ontwikkeld. Tijdens het Sinterklaas-programma gaan de leerlingen met Kaatje, een meisje uit een andere tijd, op zoek naar Sinterklaas. Zo beleven ze de oude gebruiken en verhalen van beide feesten. 

Meer informatie

 

 

Sinterklaas: van 18 november t/m 3 december

 

Duur programma: 1-1,5 uur

 

Starttijd programma: 6 rondes tussen 10.30 en 16.00 uur.*

 

 

 

* Zie meer informatie over het Sinterklaas-programma hierboven of klik op Sinterklaas.