Openingsweekend Canon van Nederland fotoverslag

SPECTACULAIRE OPENING CANON VAN NEDERLAND

Het Nederlands Openluchtmuseum heeft haar nieuwste presentatie, de Canon van Nederland, op spectaculaire wijze geopend. Op vrijdag 22 september passeerden verschillende historische gebeurtenissen en figuren de revue. Romeinen werden afgewisseld met een heuse stoomtractor, Introdans en het Gelders Orkest vertaalden de geschiedenis in dans en muziek.

Offciële opening

Bij de officiële opening waren ruim 300 genodigden aanwezig, waaronder oud-fractievoorzitter Riddersvan de SP Jan Marijnissen, commissaris van de koning Clemens Cornielje en burgemeester van Arnhem, Ahmed Marcouch. De laatste twee verrichtten met directeur Willem Bijleveld de openingshandeling. De avond werd aan elkaar gepraat door journalist Rik van de Westelaken.

Openingsweekend

Zaterdag 23 en zondag 24 september hadden kinderen tot en met 14 jaar gratis toegang tot het museum. Daarnaast had het museum de openingstijden speciaal voor dit weekend verruimd en was het museumpark tot 17.00 uur toegankelijk, terwijl de Canon van Nederland tot 21.00 uur te bezoeken was. Op zaterdag 23 september werden de eerste gasten verwelkomd door directeur Willem Bijleveld en konden bezoekers een historische rit maken in de 'Hondekop' en museumtrolley 101.

Kijk hier voor het volledige fotoverslag

Canon van Nederland