Blokken uitgelicht

De Canon van Nederland

In de Canon van Nederland, onderdeel van ons museumpark van 44 hectare, vind je maar liefst 50 personen, creaties en gebeurtenissen die een belangrijke rol speelden in onze historie. In tien enorme filmsets zie, hoor en voel je alle hoogte- en dieptepunten uit de verschillende tijdvakken van het Nederlandse verleden.

Maand van de Geschiedenis

Is geluk alleen een product van deze tijd of zijn mensen altijd bezig het geluk te vinden? In oktober spoelt de Maand van de Geschiedenis terug rond het thema Geluk. In oktober komt de geschiedenis heel dichtbij. Door heel Nederland is er van alles te beleven. Tijdens de Maand van de Geschiedenis worden er ruim 500 activiteiten door heel Nederland georganiseerd.

 

Online games

Voor je het weet sta je opeens in de schoenen van een beruchte smokkelaar! Of moet je kiezen of je de die gevluchte soldaat helpt...

Collectie

In de collectie van het Openluchtmuseum bevinden zich ongeveer 152.000 voorwerpen waaronder boerenwagens, woningtextiel, streekdracht en speelgoed.

Nieuws

Benieuwd wat er allemaal in het Nederlands Openluchtmuseum gebeurt? Blijf hier op de hoogte van alle nieuwtjes rondom het museum.