Rekendag

Rekendag

Grote rekendag op 23 maart

Kunnen we nog rekenen? Niet met een rekenmachine, maar gewoon uit het bolletje? Op 23 maart is het Grote Rekendag. Voor het Openluchtmuseum een mooie aanleiding om het rekentalent even aan het werk te zetten. Er zijn drie sommen, voor de allerkleinsten tot en met de oudste leerlingen op school. Los ze met de klas op en stuur de oplossing op tijd - uiterlijk 8 april a.s. - in. Uit de goede antwoorden trekken we vijf winnende klassen voor een museumles. Zij mogen nog dit schooljaar met het hele stel naar het Openluchtmuseum en als kers op de taart regelen we ook nog het vervoer van en naar uw school! Aan zo’n uitdaging doet iedereen graag mee, reken daar maar op!

Klik door naar de juiste som

Jonge dieren tellen

Jonge dieren tellenHet is lente op het Kindererf, iedere mama-kip heeft drie kuikentjes gekregen. Er zijn drie mamakippen. Maar ooooh, kijk daar eens, ook het schaap heeft twee lammetje gekregen, ze huppelen al door het gras en spelen met de twee biggetjes.

Hoeveel dieren kom jij tegen op het Kindererf?Ik weet het antwoord!

Poffertjes om je vingers bij op te eten

Poffertjes om je vingers bij op te etenBen jij ook zo gek op poffertjes? Alle kinderen die naar het Openluchtmuseum komen ook, de poffertjesbakker is een van de beroemdste mensen van het park. Maar makkelijk heeft hij het niet, want er is altijd werk aan de winkel. Op de grote poffertjesplaat kan hij 140 poffers in één keer bakken. Wel goed opletten bakker, want voor je het weet branden ze aan. Een portie poffertjes bestaat uit 10 stuks. De baktijd van de poffertjes is tien minuten.

Hoeveel kinderen maakt de poffertjesbakker blij in twee uur?

 Ik weet het antwoord!

Een ritje met de tram

Een ritje met de tramMet de historische tram maak je in het Openluchtmuseum ritjes van buurt naar buurt. Van de Amsterdamse Jordaan naar de zuivelfabriek in Friesland, van het Kindererf naar de Delftse molen, van de tramremise naar de Zaanse buurt. Je kunt natuurlijk ook met de benenwagen, maar dit is veel leuker! Een rondje Openluchtmuseum zonder te stoppen duurt 19 minuten. Stopt de tram bij één van de 6 haltes om reizigers in- en uit te laten stappen, dan kost dat per halte 3 minuten extra. Is het slecht weer, dan komt de tram slecht de bocht door bij het kantoorgebouw, het oponthoud is dan zomaar 12 minuten.

Hoeveel minuten doet de museumtram op een regenachtige dag over twee rondjes, wanneer er tijdens elke ronde bij drie haltes mensen in- en uitstappen?

 Ik weet het antwoord!

Ik weet het antwoord!

Alle velden zijn verplicht.
Verstuur

Bedankt voor het antwoord!

Uit alle goede inzendingen trekken wij de winnaars. Als je samen met jouw klas een prijs hebt gewonnen, nemen we persoonlijk contact met je op.

Kijk hier voor meer informatie over de mogelijkheden om samen met je klas naar het museum te komen of meld je aan voor de nieuwsbrief.