Onze trots: 't Goeye Goet

Het Openluchtmuseum is vol bedrijvigheid. Er wordt olie geslagen, bier gebrouwen, papier gemaakt, brood gebakken en nog veel meer. De geuren, kleuren en smaken van ons verleden brengen bij iedereen herinneringen naar boven. Je kunt de producten die in het museum worden gemaakt, ook meenemen naar huis. Onder ons eigen merk ’t Goeye Goet is een keur aan ambachtelijke producten te koop in de museumwinkel én op een aantal locaties in het park. Leuk als cadeautje voor de thuisblijvers, of om lekker na te genieten van een heerlijke dag.

Bekijk de productlijst van 't Goeye Goet 
(Let op, op sommige verkooplocaties van 't Goeye Goet kan er alleen met pin betaald worden (Stoomzuivelfabriek Freija, papiermolen, touwslagerij, bierbrouwerij en fotosalon) 

Museumwinkel

In onze museumwinkel kun je lekker rondneuzen. Je vindt er interessante boeken, lekkere streekproducten en typisch Hollandse waren.

Wij accepteren PIN/Visa/American Express/Mastercard/Maestro en contant geld. Voor bestellingen of informatie bel je met het nummer 026-3576140 of stuur een e-mail naar: Commercie-Entree-Winkel@openluchtmuseum.nl

Bierbrouwerij

In brouwerij De Roskam brouwde de laatste bierbrouwer Henri Nooren tot in de jaren twintig van de vorige eeuw vooral bruin bier. In het Openluchtmuseum is in het oude brouwhuis het productieproces van bier te zien. Achter de brouwerij wordt sinds 2007 op kleine schaal voortreffelijk bier gebrouwen. Voor het 100 jarig bestaan van het Openluchtmuseum is er een speciaal jubileumbier gebrouwen. Met een beetje geluk tref je de brouwer zelf aan, die graag vertelt over het gerstennat. Onder de naam het Goeye Goet kun je de verschillende bieren en bijbehorende glazen aanschaffen. 
 
Lees meer over de Bierbrouwerij 
Bekijk de productlijst

Zus&Jet

In de winkels van Zus&Jet is bijna alles te koop: van huishoudzeep tot Arnhemse balletjes, van email mokken tot zuurstokken. Lekkernijen, speelgoed en alles voor het huishouden van vroeger.

De winkels zijn een museum op zich! Zus&Jet is tijdens vakantieperiodes elke dag geopend. Buiten de vakanties is de winkel een dag in de week gesloten. Je kunt bij Zus&Jet pinnen en ook geld opnemen.

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met Zus&Jet via 026-3576105 www.zusenjet.nl of stuur een e-mail.

Bakkerij

Van een afstand komt de heerlijke geur van versgebakken brood uit de bakkerij je al tegemoet. De bakker gebruikt hiervoor de ouderwetse bakkersoven die gestookt wordt op takkenbossen.

Fotosalon

Laat je vereeuwigen in de stijl van rond 1910 in fotosalon Wijdemans & Frère.