Waarom wordt het Entreepaviljoen verbouwd?

Het Openluchtmuseum werkt hard aan de Canon van Nederland. Het entreepaviljoen ondergaat daarom op dit moment een – interne – metamorfose. Het souterrain, met de koepel van HollandRama en de tentoonstellingsruimten, worden voorbereid voor de tentoonstelling van de Canon van Nederland. Daarnaast komt er een nieuwe gastvrije ontvangst met een gezellig grand café en een uitnodigende museumwinkel.

Hoe lang duurt de verbouwing?

Tot en met het zomerseizoen van 2016 ontvangen we je in een tijdelijk entreegebouw. Daar zijn de museumwinkel, informatiebalie en toiletten gevestigd. 

Voor een kopje koffie of thee verwijzen we je graag naar de Poffertjeskraam in de gezellige Zaanse Buurt (ca 300m). Of je stapt op de tram naar Halte C. Daar is het nostalgische café de Viersprong of Herberg de Hanekamp.

Wanneer wordt de Canon van Nederland geopend?

In de zomer van 2017 opent de indrukwekkende tentoonstelling over de Canon van Nederland in het Openluchtmuseum. Vijftig belangrijke personen, creaties en gebeurtenissen laten zien hoe Nederland is geworden tot het land waarin we nu leven.

Maar ook nu al zie je in het museumpark op steeds meer plaatsen hoe de geschiedenis van ons dagelijks leven is verbonden met de grote gebeurtenissen uit het verleden. De onderstaande canonvensters zijn al te zien in seizoen 2015 (30 april).

Gerealiseerd in 2014