Is het Openluchtmuseum leuk voor kinderen?

Nou en of! Kinderen kunnen er overal meehelpen, dingen uitproberen en lekker klimmen en ravotten. Kijk in de agenda en op de pagina ontdek het museum met kinderen wat er allemaal te doen is.

Worden er ook evenementen georganiseerd?

In ieder seizoen zijn er evenementen, optredens en demonstraties in het Openluchtmuseum. Op de plattegrond die je bij bezoek krijgt, vind je dagelijks het actuele programma. Of bekijk nu al vast  de evenementen op de agenda.

Is het museum ook leuk als het regent?

Jazeker! We hebben zo'n veertig historische gebouwen waar je ook binnen kunt kijken. De historische tram vervoert je warm en droog door het uitgestrekte park en ook in de presentatie in de loods van Van Gend & Loos, de voorstelling in de boerderij uit Beerta en in het museumdepot 'Spaarstation Dingenliefde' ben je uren onder de pannen. Ook als het weer een beetje tegenzit.

Zijn er speciale programma's voor scholen?

Een schoolreisje naar het Openluchtmuseum is een dagje ontdekken, spelen, proeven en speuren. De educatieve projecten en activiteiten zijn gericht op zelf ervaren en zelf doen en sluiten aan bij de kerndoelen van het basisonderwijs en onderbouw voortgezet onderwijs. Bekijk alle informatie via de button 'Bezoek met groep' bovenaan deze pagina.

Kan ik met een grotere groep terecht in het museum?

Het Openluchtmuseum biedt de juiste sfeer voor elke bijeenkomst. Of het nou een vergadering is, een bedrijfsuitstapje of een familiedag: steeds meer groepen ontdekken dat de combinatie van cultuurhistorie, natuurschoon en gastvrijheid een prima basis vormen voor zakelijke en feestelijke evenementen. Bekijk de mogelijkheden voor zakelijke bijeenkomsten en familie-bijeenkomsten. Het Openluchtmuseum is ook een schitterende locatie voor je huwelijk.