Hieronder vind je een overzicht van onze horecalocaties, openingstijden en menukaarten. Bezoek je het museum met een groep? Maak dan een reservering.

Bekijk ook onze groepsarrangementen.

NIEUW | Tante Stien

Tante stienNieuw! Vanaf deze winter geniet je in het Jordanese café van een hapje en een drankje en zing je mee met echte Amsterdamse levensliederen. Word hier de borrel ook met een kop geschonken?- In het winterseizoen geopend tussen 16.00 en 19.00 uur (weekend en vakantie) en 15.00 en 18.00 uur (doordeweeks).


NIEUW | Canon Café

Nieuw sinds deze winter in het entreegebouw! Een gezellig grand café om te genieten van een heerlijke lunch, diner, een borrel of om lekker op te warmen met een goede kop koffie of thee. 

>> Bekijk de menukaart


- In het winterseizoen geopend tussen 10.00 en 19.00 uur (weekend en vakantie) en 11.00 en 18.00 uur (doordeweeks).

Winter | Koek en Zopie

Koek en zopieIn de winter is er op het Winterplein bij de schaatsbaan en op het Zaanse plein een koek- en zopietent waar je o.a. koffie en thee, winterse appelflappen, heerlijke warme chocomel en glühwein kunt bestellen. Geniet hierbij van een lekker broodje kaas of een broodje rookworst. En natuurlijk is er lekkere snert.

- Ieder weekend en in de kerstvakantie geopend vanaf 12 uur

Winter | Friethoes

FrietkarZin in een lekker frietje? In de winter staat er bij de ijsbaan op het Winterplein en bij de Zaanse brug een frietkar, het assortiment bestaat uit patates frites, kroketten en frikadellen. 
- Ieder weekend en in de kerstvakantie geopend vanaf 12 uur.

Poffertjeskraam

PoffertjeskraamOp vijf minuten lopen van de entree, aan de rand van het Zaanse plein, waar jong en oud zich uitleven met ouderwetse fietsen, vliegende Hollanders of hoepels, staat de poffertjeskraam. Start hier je dag met een lekker kopje koffie of thee. In de sfeervolle kraam is ruim plaats om binnen te genieten van overheerlijke poffertjes.

>> Bekijk de menukaart

- In het winterseizoen geopend tussen 10.30 en 17.30 uur (weekend en vakantie) en 11.30 en 17.00 uur (doordeweeks).

Budel - Brabants café

Brabants' café Budel in het Nederlands OpenluchtmuseumIn deze boerderij annex café uit Budel proef je nog altijd die typische Brabantse gastvrijheid en sfeer. Er worden lekker drankjes geserveerd zoals bier van eigen brouwerij, frisdrank of koffie. 
- In het winterseizoen geopend tussen 11.00 en 18.00 uur (weekend en vakantie) en 11.30 en 15.00 uur (doordeweeks).

Herberg de Hanekamp

Herberg de Hanekamp, voor pannenkoeken, luxe belegde broodjes, soep of een stoofpotjeIn deze Zwolse herberg kun je heerlijke pannenkoeken eten. Maar diverse luxe belegde broodjes, soepen en stoofpotjes staan op de menukaart. De kinderen vermaken zich ondertussen in de speeltuin of in het spannende Amsterdamse doolhof. 

>> Bekijk de menukaart


Bakkerij

BakkerijVan een afstand komt je al de heerlijke geur tegemoet van brood uit de bakkerij. Vroeger gebruikte de bakker hiervoor de ouderwetse bakkersoven die werd gestookt op takkenbossen. - In het winterseizoen geopend tussen 10.30 en 17.00 uur (weekend en vakantie) en 11.30 en 16.00 uur (doordeweeks).

Cafetaria

In onze cafetaria vind je biologische frites, kroketten, frisdrank en andere snacks. Als de cafetaria open is staat dit op de dagplattegrond die je bij binnenkomst ontvangt. 
- Ieder weekend en in de kerstvakantie geopend vanaf 12 uur

De Kasteelboerderij

KasteelboerderijDe kapitale kasteelboerderij uit Oud Beijerland is gereserveerd als ontvangstlocatie voor groepsbezoekers. Als de Kasteelboerderij open is voor individuele bezoekers staat dit op de dagplattegrond die je bij binnenkomst ontvangt.