Hieronder vind je een overzicht van onze horecalocaties, openingstijden en menukaarten. Bezoek je het museum met een groep? Maak dan een reservering.

Bekijk ook onze groepsarrangementen.

Poffertjeskraam

PoffertjeskraamOp vijf minuten lopen van de entree, aan de rand van het Zaanse plein, waar jong en oud zich uitleven met ouderwetse fietsen, vliegende Hollanders of hoepels, staat de poffertjeskraam. Start hier je dag met een lekker kopje koffie of thee. In de sfeervolle kraam is ruim plaats om binnen te genieten van overheerlijke poffertjes. De poffertjeskraam is in het zomerseizoen geopend tussen 10.00 en 17.00 uur.

>> Bekijk de menukaart

Budel - Brabants café

Brabants' café Budel in het Nederlands OpenluchtmuseumIn deze boerderij annex café uit Budel proef je nog altijd die typische Brabantse gastvrijheid en sfeer. Er worden lekker drankjes geserveerd zoals bier van eigen brouwerij, frisdrank of koffie. Budel is in het zomerseizoen geopend tussen 11.00 en 17.00 uur.

Herberg de Hanekamp

Herberg de Hanekamp, voor pannenkoeken, luxe belegde broodjes, soep of een stoofpotjeIn deze Zwolse herberg kun je heerlijke pannenkoeken eten. Maar diverse luxe belegde broodjes, soepen en stoofpotjes staan op de menukaart. De kinderen vermaken zich ondertussen in de speeltuin of in het spannende Amsterdamse doolhof. De Hanekamp is in het zomerseizoen geopend tussen 11.00 en 16.30 uur. De keuken opent om 12.00 uur.

>> Bekijk de menukaart

Bakkerij

BakkerijVan een afstand komt je al de heerlijke geur tegemoet van versgebakken brood uit de bakkerij. De bakker gebruikt hiervoor de ouderwetse bakkersoven die wordt gestookt op takkenbossen. De bakkerij is in het zomerseizoen geopend tussen 10.30 en 17.00 uur.

Cafetaria

In onze cafetaria vind je biologische frites, kroketten, frisdrank en andere snacks. Als de cafetaria open is staat dit op de dagplattegrond die je bij binnenkomst ontvangt.

De Kasteelboerderij

KasteelboerderijDe kapitale kasteelboerderij uit Oud Beijerland is gereserveerd als ontvangstlocatie voor groepsbezoekers. In combinatie met de naastgelegen locatie - het Paard van Marken - biedt de Kasteelboerderij plaats aan grote groepen. Als de Kasteelboerderij open is voor individuele bezoekers staat dit op de dagplattegrond die je bij binnenkomst ontvangt.

Winter | Koek en Zopie bij de ijsbaan

Koek en zopieIn de winter is er bij de ijsbaan een koek- en zopietent waar je o.a. koffie en thee, winterse appelflappen, heerlijke warme chocomel en glühwein kunt bestellen. Geniet hierbij van een lekker broodje kaas of een broodje rookworst. En natuurlijk is er lekkere snert.

Winter | Koek- en Zopiehuisje bij de houtloods

Houtloods bij de ijsbaan van het OpenluchtmuseumIn het winterseizoen staat er een koek- en zopiehuisje bij de houtloods uit Haarlem. Het assortiment bestaat uit: koffie en thee, appelflappen, heerlijke warme chocomel en glühwein. Geniet hierbij van een lekker broodje rookworst. En er is lekkere snert.

Winter | Frietkar bij de ijsbaan

FrietkarZin in een lekker frietje? In de winter staat er bij de ijsbaan een frietkar, het assortiment bestaat uit patates frites, kroketten en frikadellen.

EKO-keurmerk Horeca

EKO KeurmerkHet Openluchtmuseum is gecertificeerd voor het EKO-keurmerk Horeca (60%). Dit betekent dat 60% van de inkoop van gecontroleerd biologische herkomst is. Sommige van onze locaties zijn rechtstreeks te bekijken via Google streetview.

Koffiehuis | Entreepaviljoen

Het koffiehuis in het Entreepaviljoen is gesloten wegens verbouwing

Op drukke (zon)dagen, op feestdagen en in de schoolvakanties bieden wij je een gezellig terras met verrassende biologische versnaperingen uit mobiele uitgiftepunten. Op andere dagen verwijzen we je naar de poffertjeskraam op ca 300m lopen van het Entreepaviljoen.