Met de auto naar het Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum ligt in Arnhem-Noord nabij de A12/knooppunt Waterberg (afrit 26 vanaf A12/E35/Utrecht/Oberhausen en afrit 20/Arnhem Centrum vanaf A50/Apeldoorn).
Volg vanaf alle omringende (snel)wegen de ANWB-borden Arnhem-Noord (Openluchtmuseum/Burgers’ Zoo).

Google Maps

Met het openbaar vervoer naar het Openluchtmuseum

Met het hele gezin eropuit? Met de Meermanskaart reis je met twee volwassenen en vier kinderen reizen samen voor € 16,50 per dag.

Vanaf Centraal station Arnhem vertrekken:

  • Stadsbus 3 ri Burgers' Zoo - uitstaphalte Openluchtmuseum. De bus stopt hier 4x per uur. De bus rijdt eerst langs Burgers Zoo en komt op de terugweg langs de halte Openluchtmuseum (5 min. lopen naar entree).
  • Lijn 8 ri Velp Ziekenhuis. (eindbestemming lijn 8 is met ingang van 21 januari gewijzigd) Deze stopt 2x per uur op de Julius Röntgenweg (4 min lopen naar entree. Dit is de oude halte 'Openluchtmuseum Zuid').
  • Bus 91 - uitstaphalte Moscowa. Je loopt in ca 17 minuten naar de hoofdingang.

Combi-tickets trein en bus
Treinreizigers met bestemmingen Burgers Zoo en Nederlands Openluchtmuseum kunnen bij elke NS automaat een vervoerbewijs kopen dat recht geeft op treinvervoer naar Arnhem inclusief aanvullend busvervoer met lijn 3. Of koop via de website van de NS een e-ticket, waarbij het trein- en busvervoer is gecombineerd. Dit biedt veel gemak aan reizigers die met  het openbaar vervoer komen en geen OV-chipkaart hebben, zij hoeven dan in de bus niet nog een keer een kaartje te kopen.

Plan je OV-reis

Parkeren

Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem heeft een eigen parkeerterrein met plek voor ruim 600 auto's en 11 bussen. Op zeer drukke dagen kan het voorkomen dat het parkeerterrein vol is. Volg dan de aanwijzingen van onze parkeerbegeleiders. 

Er zijn 16 plekken gereserveerd voor gehandicapten. Bn je in het bezit van een elektrische auto? Deze kun je opladen bij een Lolo smart oplaadpaal op de parkeerplaats. Uitrijkaarten zijn te koop bij de kassa van het museum.