Sla je slag! in de techniek

Schoolproject sla je slag in de techniek in het openluchtmuseum

Sla je slag! in de techniek

Leerlingen van VMBO, HAVO/VWO uit het 1e en 2e jaar slaan hun slag! Sla je slag is een actieve museumgame waarbij leerlingen in groepjes op pad gaan. Met een routebeschrijving en kaart zoeken ze zelf hun weg. Doe- en kijkopdrachten moeten binnen een vastgestelde tijd worden uitgevoerd. De combinatie inhoud (techniek) en tijdsdruk maakt deze museumgame tot één van de populairste voor het voortgezet onderwijs. Docenten en begeleiders spelen een belangrijke rol. Zij sturen, dagen leerlingen extra uit en helpen als het nodig is. Wanneer een missie is volbracht, melden de leerlingen zich bij een checkpoint en krijgen ze een nieuwe opdracht. Hoe meer opdrachten, hoe meer punten er te verdienen zijn!

Lespakket

Ter voorbereiding in de klas is een lespakket ontwikkeld. Twee weken voor het bezoek aan het museum ontvang je het lespakket.

>> Bekijk het lespakket

Kerndoelen

Het project Sla je slag sluit het meest aan de bij de kerndoelen:
(44) De leerlingen leren bij producten uit hun eigen omgeving relaties te leggen tussen de werking, de vorm en het materiaalgebruik.
56) De leerlingen verwerven enige kennis over en krijgen waardering voor aspecten van cultureel erfgoed

Sla je slag! in de techniek

Aandachtsgebied: Sla je slag! in de techniek

Schoolbegeleiders:

• 1 - 50 leerlingen minimaal 3
  • 51 - 75 leerlingen minimaal 5
  • 76 - 120 leerlingen minimaal 7

Voor
voortgezet onderwijs
O.l.v.
museumdocent

€ 3,50

Per leerling

€ 8,50

P.l. incl. entree
Aantal
20 - 120 leerlingen per ronde
maandag t/m vrijdag van 10.15 - 12.15 uur en/of 13.15 - 15.15 uur
2 uur
Inclusief
  • Begeleiders gratis
  • Inclusief parkeren bus/auto's

Na het project verlaten de leerlingen het museum weer.

Extra inbegrepen bij een schoolreis

• Entree (voor dagbezoek)
  • € 5,- korting op entree voor museumkaarthouders
Bel mij!

Je wordt op werkdagen binnen 24 uur door één van onze medewerkers gebeld. (Alle velden verplicht.)

Aanhef

Liever zelf bellen?