Sluiten

Pagina doormailen

Corrigeer de gemarkeerde velden alstublieft.
Uw tip is verzonden, bedankt!
Naar overzicht
Chat
026-3576123
Liever bellen?
Sfeervolle locatie in mooie omgeving
Meer dan 550.000 bezoekers per jaar
Horeca met EKO-keurmerk

Restart

Algemeen
Voorbereiding
Extra's
reviews (5)
Leerlingen van VMBO-t, HAVO en VWO leerjaar 1 en 2 leren d.m.v. een spel met tablets over het thema migratie. 

Al eeuwenlang komen er mensen vanuit andere landen naar Nederland, bovendien zijn er mensen uit Nederland vertrokken. Migratie is een onderdeel van onze geschiedenis en dat zie je aan de bewoners van ons land. Leerlingen krijgen in dit project inzicht in de persoonlijke motieven voor vertrek uit eigen land en begrijpen dat je vaderland verlaten ingrijpend is. Om ze te laten beseffen wat het betekent om te migreren en opnieuw te beginnen in een ander land, stappen de leerlingen in de rol van een migrant. De groepjes migranten gaan met een tablet op pad. Op de tablet krijgen ze opdrachten doorgestuurd. Elke groep komt obstakels en uitdagingen tegen die echte migranten ook mee maken: zo moeten ze werk zoeken, een vreemde taal leren en onbegrijpelijke formulieren invullen. 

In het Turkenpension, de Molukse barak, het Indisch achtererf en het Chinese eethuis krijgen zij de ervaringen te horen en te zien van echte migranten.

Medewerkers van het museum en docenten/begeleiders van school zullen de leerlingen soms helpen, maar soms ook tegenwerken: het zal niet altijd even makkelijk zijn. 

Kortom; een programma vol interessante, leuke, maar af en toe ook lastige ervaringen, waarbij leerlingen ontdekken dat opnieuw beginnen best moeilijk is.

Lees ook het artikel over dit project op de website van het Landelijk kennisinstituut voor Cultuureductie en Amateurkunst, waarin de ervaringen van de leerlingen van mavo 2 van het Dorenweerd College met het project Restart worden beschreven.

Voor leerlingen van het basisonderwijs is er het project Nieuw in Nederland.
Voor een optimaal resultaat is voorbereiding op school belangrijk. Leerlingen gaan hierbij op zoek naar hun eigen familiegeschiedenis: waar komen mijn ouders en opa en oma eigenlijk vandaan? Daarnaast benoemen ze wat ze belangrijk vinden in hun leven en hun thuis. Het project wordt op school afgesloten. De belevenissen worden besproken en de verhalen van de echte migranten opnieuw bekeken. Hiervoor is vanaf april 2014 een digitaal lespakket beschikbaar.

>> Bekijk het online lespakket (geschikt voor digibord)
Meerprijs
€ 0,75 Per leerling
€ 0,75 Per volwassene
IJskoude verrassing
Verras op een mooie dag in het Openluchtmuseum je leerlingen tijdens de schoolreis of na de museumles met een waterijsje.

Bekijk onze arrangementen voor het basisonderwijs en voorgezet onderwijs.
Meerprijs
€ 3,30 Per leerling
€ 3,30 Per volwassene
Lange piepers
Bij een schooluitje hoort ook iets lekkers te eten. Als tussendoortje of als afsluiting van de leuke en leerzame dag. Bij de picknickloods kunnen leerlingen frietjes met mayonaise en limonade krijgen. 

Bekijk onze arrangementen voor het basisonderwijs en voorgezet onderwijs.
Meerprijs
€ 2,25 Per leerling
€ 2,25 Per volwassene
Traktatie bij de bakker
Van al dat plezier maken en nieuwe dingen ontdekken krijgen leerlingen vast trek. Bij de bakker kunnen ze een heerlijke traktatie halen. Een ambachtelijke krentenbol met koude limonade.

Bekijk onze arrangementen voor het basisonderwijs en voorgezet onderwijs.
Schrijf een review

Liby Coenen (Thomas a Kempiscollege)

leuk, vooral werken met smartphones en tablets en zeer actueel vanwege vluchtelingenproblematiek, Competitie doet het altijd goed bij de kids, was soms wel wat eenvoudig voor klas 2.

Ingrid Krooshof (Candea College)

Wij hebben met onze leerlingen uit HAVO/VWO 1 meegedaan met het project 'Restart', omdat dit project erg goed aansluit bij het thema van de activiteitenweek: 'omgaan met elkaar en met andere culturen'. Ik sluit mij helemaal aan bij wat Marjanne Eikelboom-Buitenhuis geschreven heeft. De leerlingen zijn zélf heel actief en gemotiveerd. Ze ervaren wat het is om als migrant een 'vreemd land' binnen te komen. Voor ons als begeleiders prachtig om te zien dat je heel ontspannen rond kunt lopen/ mee kunt doen en dat je kunt genieten van wat er in het park gebeurt. Leuk, leerzaam en actief bezig zijn! Een geweldige activiteit die ons onderwijs verrijkt!

Bert Carpaij (Candea College)

Prima les voor eerstejaars havo vwo leerlingen. Enerzijds doordat het een leerzame ervaring is die zij goed uitvoeren vanwege het spelelement wat er in zit.

Harmen Lafeber (Arentheem College)

Leuk!
Voor onze Gymnasium 2 klas wellicht iets te makkelijk, maar ondanks dat hebben de leerlingen zich goed vermaakt!

Marjanne Eikelboom-Buitenhuis (Groenhorst Velp)

Werk zoeken, de taal leren, vrienden maken, onderdak zoeken en de gewoontes van het land leren kennen. Als je in Nederland geboren wordt zijn dat normale zaken, maar dat geldt niet voor nieuwe inwoners van Nederland.
Op uitnodiging van het Nederlands Openluchtmuseum speelden veertig van onze VMBO-leerlingen deze week Restart, een interactieve game over opnieuw beginnen in een ander land. Met een iPad gingen de leerlingen in groepjes aan de slag met verschillende opdrachten: Chinees leren schrijven, met mensen op de foto die niet in Nederland geboren zijn, leren fietsen op vreemde fietsen, solliciteren en eten proeven dat je niet kent. De winnaar van de game werd ereburger van ‘Anderland’.
“Inburgeren valt niet mee. Je krijgt met zoveel verschillende zaken te maken, dat is best heel lastig”, reageerde een tweedeklasser na afloop van de game. De jongelui kregen een dikke pluim van het Openluchtmuseum.
Groenhorst Velp geeft het openluchtmuseum een dikke pluim terug. We werden prettig ontvangen en het was prima georganiseerd. Conclusie: een aanrader voor alle VO scholen.

Schrijf een review


Vanaf  € 3,50 Per leerling
  € 3,50 Museumles p.l.
  € 8,50 P.l. incl. entree
Aantal personen: maximaal 60 leerlingen
Tijdstip: 10.00 – 13.00 uur
Duur: 3 uur
Schoolbegeleiders: minimaal 2 per 40 leerlingen en minimaal 4 vanaf 41 leerlingen

Periode:
  • Te boeken van 24-03-2017 t/m 30-10-2017
Informatie aanvragenOfferte aanvragen
Inbegrepen bij een museumles
  • Begeleiders gratis
  • Inclusief parkeren bus/auto's
Na het project verlaten de leerlingen het museum weer.

Extra inbegrepen bij een schoolreis
  • Entree (voor dagbezoek)

Mail door Print pagina Download brochure

Bert Carpaij (Candea College)

Prima les voor eerstejaars havo vwo leerlingen. Enerzijds doordat het een leerzame ervaring is die zij goed uitvoeren vanwege het spelelement wat er in zit.
Lees alle reviews (5)

Naar het arrangementen overzicht

U wilt een review schrijven? Zoek uw arrangement!

U wordt automatisch doorgestuurd naar de juiste plek op de pagina.