Sluiten

Pagina doormailen

Corrigeer de gemarkeerde velden alstublieft.
Uw tip is verzonden, bedankt!
Naar overzicht
Chat
026-3576123
Liever bellen?
Sfeervolle locatie in mooie omgeving
Meer dan 550.000 bezoekers per jaar
Horeca met EKO-keurmerk

Keuterboeren SO

Algemeen
Voorbereiding
Extra's
reviews (2)
In het project Keuterboeren maken leerlingen van speciaal onderwijs kennis met het werk in de stal en in de keuken van de boerderij. De leerlingen beginnen in de keuken waar ze onder andere drie-in-de-pan, appelmoes en arretjescake gaan maken. Vervolgens zijn ze hard nodig in de stal want de dieren hebben eten en drinken nodig. Welke dieren zijn er eigenlijk in de stal? Wat eten ze en wat geven de dieren allemaal aan de boer? Van hard werken krijg je honger, dus het schoolproject eindigt met een gezamenlijke maaltijd.
In de introductieles bereidt je de leerlingen voor op hun bezoek aan het museum door met hen de introductiefilm en de presentatie te bekijken. Voor docenten is er een handleiding beschikbaar met extra informatie over de presentatie en het bezoek aan het museum.

>> Bekijk met de klas de introductiefilm

>> Bestudeer de docentenhandleiding (PDF) en bekijk samen met de klas de presentatie (PDF)

Het project is in overleg eventueel ook mogelijk voor het Speciaal Voortgezet Onderwijs. Onze medewerkers van de afdeling Sales & Reserveringen vertellen u hier graag meer over. 

Tip
Op maandag en vrijdag zijn er over het algemeen minder bezoekers in het museumpark. Mocht een rustige omgeving voor uw leerlingen belangrijk zijn, dan raden we aan om het museum op deze dagen te bezoeken.
Meerprijs
€ 0,75 Per leerling
€ 0,75 Per volwassene
IJskoude verrassing
Verras op een mooie dag in het Openluchtmuseum je leerlingen tijdens de schoolreis of na de museumles met een waterijsje.

Bekijk onze arrangementen voor het basisonderwijs en voorgezet onderwijs.
Meerprijs
€ 3,30 Per leerling
€ 3,30 Per volwassene
Lange piepers
Bij een schooluitje hoort ook iets lekkers te eten. Als tussendoortje of als afsluiting van de leuke en leerzame dag. Bij de picknickloods kunnen leerlingen frietjes met mayonaise en limonade krijgen. 

Bekijk onze arrangementen voor het basisonderwijs en voorgezet onderwijs.
Meerprijs
€ 2,25 Per leerling
€ 2,25 Per volwassene
Traktatie bij de bakker
Van al dat plezier maken en nieuwe dingen ontdekken krijgen leerlingen vast trek. Bij de bakker kunnen ze een heerlijke traktatie halen. Een ambachtelijke krentenbol met koude limonade.

Bekijk onze arrangementen voor het basisonderwijs en voorgezet onderwijs.
Schrijf een review

de Zonnehoek

We hebben met 3 groepen van onze school deze museumles bezocht. Wat een geweldig goed in elkaar zittend programma! Heel veel aandacht voor de leerlingen en veel mogelijkheden om in te spelen op de specifieke mogelijkheden van elke leerling. Topactiviteit voor onze leerlingen

Wampie le Comte (Lichtenbeek)

We hebben van het begin tot het eind een fantastische les gehad. Ondanks dat het grijs en druilerig weer was hebben we genoten. Het begon al met het bakken van de broodjes. De uitleg sloot prima aan bij onze SO leerlingen en wat een geduld had de begeleidster! Toen zelf aan het werk. Dat het miezerde hebben we niet eens gemerkt want wat is er nou heerlijker dan door de modder banjeren en met echte materialen mogen werken. Een museumles die zeker voor herhaling vatbaar is!

Schrijf een review


Vanaf  € 3,50 Per leerling
  € 3,50 Museumles p.l.
  € 8,50 P.l. incl. entree
Aantal personen: maximaal 10 leerlingen per ronde
Tijdstip: maandag t/m vrijdag van 10.15 – 12.15 uur en/of 13.15 – 15.15 uur
Duur: 2 uur
Schoolbegeleiders: minimaal 2 per 10 leerlingen, waarvan 1 leerkracht. 

Periode:
  • Te boeken van 24-03-2017 t/m 30-10-2017
Informatie aanvragenOfferte aanvragen
Inbegrepen Museumles
  • Begeleiders gratis
  • Inclusief parkeren bus/auto's
Na het project verlaten de leerlingen het museum weer.

Extra inbegrepen bij schoolreis
  • Entree (voor dagbezoek)

Mail door Print pagina Download brochure

de Zonnehoek

We hebben met 3 groepen van onze school deze museumles bezocht. Wat een geweldig goed in elkaar zittend programma! Heel veel aandacht voor de leerlingen en veel mogelijkheden om in te spelen op de specifieke mogelijkheden van elke leerling. Topactiviteit voor onze leerlingen
Lees alle reviews (2)

Naar het arrangementen overzicht

U wilt een review schrijven? Zoek uw arrangement!

U wordt automatisch doorgestuurd naar de juiste plek op de pagina.