Pagina doormailen

Corrigeer de gemarkeerde velden alstublieft.
Uw tip is verzonden, bedankt!
Chat
Liever bellen?
Sfeervolle locatie in mooie omgeving
Meer dan 550.000 bezoekers per jaar
Horeca met EKO-keurmerk

Brood dat koop je toch in de winkel

Kerndoelen
Extra's
reviews (4)
Leerlingen van groep 3 t/m 6 leren wat er vroeger allemaal gedaan moest worden voordat er brood op tafel lag. Stap voor stap wordt het proces - van akker tot graan tot brood - ervaren. In groepjes gaan de leerlingen aan de slag om opdrachten uit te voeren en vragen te beantwoorden. Spelenderwijs maken ze kennis met de verschillende granen en zaden en het zware werk van vroeger. Zoals onder andere ploegen, dorsen en malen. En natuurlijk wordt er ook een broodje gebakken. Helemaal zelf, boven een houtskoolvuurtje. Het project sluit goed aan bij de verschillende niveaus van het basisonderwijs. Voor leraren en begeleiders is ook hier een actieve rol weggelegd bij de activiteiten en opdrachten.

Handleiding
>> Download de handleiding

Het project Brood dat koop je toch in de winkel? sluit het meest aan bij de kerndoelen:

44) De leerlingen leren bij producten uit hun eigen omgeving relaties te leggen tussen de werking, de vorm en het materiaalgebruik.
€ 0,75 Per leerling
€ 0,75 Per volwassene
IJskoude verrassing
Verras op een mooie dag in het Openluchtmuseum je leerlingen tijdens de schoolreis of na de museumles met een waterijsje.

Bekijk onze arrangementen voor het basisonderwijs en voorgezet onderwijs.
€ 3,30 Per leerling
€ 3,30 Per volwassene
Lange piepers
Bij een schooluitje hoort ook iets lekkers te eten. Als tussendoortje of als afsluiting van de leuke en leerzame dag. Bij de picknickloods kunnen leerlingen frietjes met mayonaise en limonade krijgen.

Bekijk onze arrangementen voor het basisonderwijs en voorgezet onderwijs.
€ 2,25 Per leerling
€ 2,25 Per volwassene
Traktatie bij de bakker
Van al dat plezier maken en nieuwe dingen ontdekken krijgen leerlingen vast trek. Bij de bakker kunnen ze een heerlijke traktatie halen. Een ambachtelijke krentenbol met koude limonade.

Bekijk onze arrangementen voor het basisonderwijs en voorgezet onderwijs.
Schrijf een review

Corné Bos (Basisschool De Wegwijzer)

Het was een superschoolreisje. Ondanks de regen was het project erg geslaagd. De kinderen hebben al spelenderwijs veel geleerd! Vooral het brood bakken vonden ze erg leuk (en opeten:)! Ik kan dit project zeker aanraden voor andere scholen!

Kuipers

Zeer leuk arrangement. De kinderen verbaasde zich over het feit dat er vroeger veel werk verricht moest worden voor een brood.\r\nHeerlijk broodje wat je zelf mag bakken

Anja Schinkel (Basisschool Het Visnet)

Geweldig! Gezellig met de hele groep actief bezig zijn en alle facetten van 'brood' zelf ervaren onder goede begeleiding. Daardoor veel geleerd. En als kroon: je eigen broodje bakken en smullen maar. Wat wil je nog meer?

Mirjam (Meander)

Leuk en leerzaam voor de kinderen. Ze kunnen lekker bezig zijn. Sluit goed aan bij lessen op onze school.

Schrijf een review

Vanaf  € 3,50 Per leerling
Vanaf  € 3,50 Museumles p.l.
Vanaf  € 8,50 P.l. incl. entree
Aantal personen: minimaal 30 en maximaal 120 leerlingen per ronde.
Tijdstip: maandag t/m vrijdag van 10.15 – 12.15 uur en/of 13.15 – 15.15 uur
Duur: 2 uur
Schoolbegeleiders: minimaal 1 per 8 leerlingen

Periode:
  • Te boeken van 24-03-2017 t/m 30-10-2017
Informatie aanvragenOfferte aanvragen
Inbegrepen bij een museumles
  • Begeleiders gratis
  • Inclusief parkeren bus/auto's
Na het project verlaten de leerlingen het museum weer.

Extra inbegrepen bij een schoolreis
  • Entree (voor dagbezoek)

Mail door Print pagina Download brochure

Anja Schinkel (Basisschool Het Visnet)

Lees alle reviews (4)

Naar het arrangementen overzicht

U wilt een review schrijven? Zoek uw arrangement!

U wordt automatisch doorgestuurd naar de juiste plek op de pagina.