Sluiten

Chat
026-3576123
Liever bellen?
Sfeervolle locatie in mooie omgeving
Meer dan 550.000 bezoekers per jaar
Horeca met EKO-keurmerk

Zoek groepsaanbod

Bekijk en verfijn

Schoolreisje boeken?

In de regio is op schoolreisje gaan naar het Openluchtmuseum in Arnhem een begrip. Tijdens het schoolreisje kunnen leerlingen zichzelf vermaken in het museumpark, maar het museum biedt ook een veelzijdig en verrassend schoolprogramma met projecten en speurtochten, op maat gemaakt, voor het basis-, speciaal- en voortgezet onderwijs. In de zomer en in de winter. Daarnaast bieden we verschillende horecaproducten en is het mogelijk een schoolreis op maat te maken.

Informatie aanvragen Bekijk de foto's
Maatwerk met Mariëndael

Maatwerk met Mariëndael

Het leukste en meest leerzame dagje uit is goed bereikbaar voor moeilijk lerende kinderen of kinderen met een lichamelijke of meervoudige...

Lees verder

Samen op pad

Leerlingen kunnen tijdens het schoolreisje zichzelf vermaken in het museumpark. In de speeltuin en in het doolhof. Of op het kindererf allerlei karweitjes opknappen zoals water pompen en de emmers dragen met jukken, wassen in de tobbe met een wasbord en een (nep)koe melken. Alles speelt zich af tegen het unieke decor van Nederlands verleden: prachtige boerderijen, huizen van arm en rijk, en werkplaatsen die nog naar olie en teer ruiken. Historische trams rijden de kinderen van de ene verbazing naar de andere. U kunt ook een schoolproject aan de dag toevoegen.

Smikkelen en smullen

Op pad, in de benen. Daar hoort lekker eten en drinken bij. Een lekkere krentenbol met limonade, fruit, een ijsje of toch liever frietjes met mayonaise? Speciaal voor het onderwijs zijn er arrangementen waarbij je de smakelijke pauze tijdens het schoolreisje vooraf regelt.

Schoolreis op maat

Is iets te vieren? En wil je met de hele school of zelfs alle scholen van het overkoepelend schoolbestuur op pad? Pak eens lekker uit en vier het groots in het Openluchtmuseum! De ruimte (44 hectare), centrale ligging en royale parkeerplaats (voor 100 bussen) maken het museum zeer geschikt voor grote groepen. Een schoolreis is mogelijk voor meer dan 5000 kinderen en begeleiders. Samen maken we een passend programma voor het schoolreisje waarin er voor alle groepen iets speciaals te beleven is. Bijvoorbeeld een enorm koekhapfestijn of een vossenjacht met historische bewoners. Je kunt rekenen op een ervaren team van betrokken mensen in het Openluchtmuseum. Er is altijd één persoon aanspreekpunt bij wie je terecht kunt met al je vragen en wensen.

Winterschoolreisje

Ook 's winters ben je van harte welkom! Er ligt een grote ijsbaan op het entreeplein, er is een sleebaan en er is een leuke route door het park. Begint de Elfstedenkoorts op te spelen? In het museum gaat de tocht tijdens het schoolproject de ‘Elfstedentocht‘ zeker door.

Meer informatie

Neem contact op via het contactformulier.
Of vraag meer informatie aan.
026 - 3576123
(Maandag t/m vrijdag van 09.00 - 17.00 uur)