Sluiten

Buitenschools leren in de vorm van museumles

Buitenschools leren in de vorm van museumles

Chat
026-3576123
Liever bellen?
Sfeervolle locatie in mooie omgeving
Meer dan 550.000 bezoekers per jaar
Horeca met EKO-keurmerk

Zoek groepsaanbod

Bekijk en verfijn

Voordelig deelnemen aan een museumles

De museumles bestaat uit één van de tien educatieve projecten die het museum voor leerlingen van de onder- en bovenbouw samenstelde. De thema’s van deze projecten sluiten naadloos aan op leerdoelen waaraan in de klas gewerkt wordt. De museumles is een bliksembezoek, waarbij alles draait om beleving. Begrip voor de inhoud krijgt zo een flinke impuls. Direct na hun avontuur op locatie vertrekken de leerlingen weer.

De thema’s die onder andere behandeld kunnen worden zijn: discriminatie, wonen vroeger en nu en de rechten van het kind.

Informatie aanvragen Bekijk de foto's
Maatwerk met Mariëndael

Maatwerk met Mariëndael

Het leukste en meest leerzame dagje uit is goed bereikbaar voor moeilijk lerende kinderen of kinderen met een lichamelijke of meervoudige...

Lees verder
Techniek Toernooi

Techniek Toernooi

Ruim 700 basisschoolkinderen deden voor de zevende keer in het Openluchtmuseum met hun technische uitvinding mee aan de spannende landelijke finale...

Lees verder

Voordelen van de museumles

Er zitten verschillende voordelen aan de museumles: 

  • De thema’s die in de klas behandeld worden, krijgen verdieping dankzij het aansluitende educatieve project op locatie. Voor elk vakgebied hebben we een passend educatief project. 
  • Een museumles duurt gemiddeld 1,5 uur, waardoor leerlingen geen hele lesdag missen.
  • Kosten blijven beperkt.

Canon van de Nederlandse Geschiedenis

Vanaf 2017 presenteert het museum de Canon van de Nederlandse geschiedenis, een verrijking en verdieping van ons educatieve aanbod. De combinatie van de basispresentatie van de Nederlandse geschiedenis en de parkpresentaties over het leven van gewone mensen van vroeger, helpt leerlingen historische gebeurtenissen en personen in een breder verband te plaatsen. Twee vensters zijn inmiddels voor groep 7 en 8 uitgewerkt: Dossier Kinderarbeid (over het Verzet tegen Kinderarbeid) en Nieuw in Nederland (over Veelkleurig Nederland).

Lees meer over de Canon op entoen.nu.

Meer informatie

Neem contact op via het contactformulier.
Of vraag meer informatie aan.
026 - 3576123
(Maandag t/m vrijdag van 09.00 - 17.00 uur)